AliExpress Siparişlerinde Alıcı Korumasını Uzatmak

Katılım
16 Kasım 2018
Mesajlar
3.445
Makaleler
1
Çözümler
29
Yer
Kastamonu
Arkadaşlar son zamanlarda çok sayıda konu görüyorum. Kargom gelmedi, siparişim ulaşmadı, param aktarıldı ürünüm gelmedi şeklinde. Bu konuyu sistemle pek arası olmayanlar için bilgilendirici bir konu olarak düşünün.

Sipariş ettikten sonra ürün için bekleme süresi görürsünüz, bu bekleme süresi artık yeni kanundan dolayı yetersiz geliyor. Bekleme süresi bittikten sonra paranız otomatik olarak satıcıya aktarılıyor. Ve herhangi bir itirazda bulunamıyorsunuz.

Bunun önüne geçmek için bu süreyi sürekli uzatabilirsiniz. Hem ürünü rahatça beklemiş olursunuz hem de paranız boşa gitmez.

Acayip uzun sürelere ulaşmadığı müddetçe bunu yapabilirsiniz. Ben 98 gündür ses seda gelmeyen 3 parça ürünümün iadelerini aldım bu şekilde. 20'şer 20'şer uzattım her seferinde. En son yeter artık diyerek iade talep ettim. Eğer ürünler elime ulaşırsa formalite icabı tekrar sipariş ederim yalandan takip numarası girerler ve onaylarım.

Gelelim aşamalara.

2019-08-09 18_47_27-My AliExpress _ Manage Orders - Opera.jpg

  • 27 gün 10 saat sonra süre bitecek. Bu kısımda "View Detail" butonuna tıklıyoruz.

2019-08-09 18_47_54-My AliExpress _ Manage Orders - Opera.jpg

  • Sonrasında 2. seçenekte yer alan Alıcı Korumasını Uzat seçeneğini uygulamak için butona tıklıyoruz.

2019-08-09 18_48_05-My AliExpress _ Manage Orders - Opera.jpg

  • Küçük bir pop-up sayfa geliyor ve kaç gün uzatmak istediğimizi yazmamızı istiyor.

2019-08-09 18_48_18-My AliExpress _ Manage Orders - Opera.jpg

  • Ben genelde 10-15 gün kala bu sayfaya gelip 40 gün daha uzatıyorum.

Bu olay da yeni yaptığım bir şey. Yeni yasa gelmeden önce böyle şeylere hiç gerek yoktu. Fakat şimdi paramız yok yere karşıya gitmesin diye bu önlemler gerekli oldu.
Fakat burada ahlak ve etik çerçevesinde olaya yaklaşmanızı rica ediyorum. Eğer Türk alıcılara karşı antipati yaratırsak, artık burayı da kullanamayız. O yüzden sizden ricam, ürün iadesi aldıktan sonra ürün bir şekilde tarafınıza ulaşırsa ürünü tekrar satın almanız ve satıcıya bu durumu söylemeniz.

Herkese teşekkür ediyorum.
 
Son düzenleme:
Benim ürünümde varış ülkesine ulaştı diyor ama Türkiye olarak gözükmüyor bu daha ülkeye gelmediğini mi belirtiyor?
Uçak Türkiye'ye gelmiş. Sadece gümrükte yığılma olduğu için ülke içerisinde ne zaman işleme başlanır o belli değil. O sebeple alıcı süresini uzatmanız gerekmekte.
 
Benim 80 günde gelen ürünüm de oldu 14 günde gelen de. Herkes hemen dispute açmasın. Süreyi uzatıp beklemek gerekiyor. Zaten kısıtlı imkanlarla pahalı alışveriş yapıyoruz. Suistimal etmeyelim bazı şeyleri.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı