Aliexpress üzerinden i5-4690/4670 işlemci alınır mı?

Makaleler
1
Yer
Istanbul
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki 2000-2300 TL'lik gibi bir bütçem var ve özellikle elimde bulunan eskimeye yüz tutmuş Intel Core 2 Quad Q6600 + GTX 750Ti'lı sistemden kurtulup 3GB GTX 1060 ve bunun yanında elimde 8 GB DDR3 RAM'ler bulunmasından dolayı 1150 soketli bir işlemci ve anakarta ihtiyacım olduğunu düşünüyorum diyeceksiniz eski sisteme yatırım ölü diye biliyorum fakat elimdeki parayı daha çok performans odaklı bir biçimde harcamayı tercih ettiğimi belirtmek istiyorum. Asıl sorum ise şu almak istediğim ekran kartına darboğaz olmayacak bir biçimde Haswell serisi işlemcilerden i5 4690 ve i5 4670 modellerini beğendim fakat ülkemizde bu işlemcilerin stoklarda olmaması nedeniyle Ali Express üzerinden almayı düşünüyorum ancak bu işlemcinin daha sonraki süre içerisinde performans kaybı ya da stabilizasyon gibi problemlerle karşılaşabilme olasılığım var mı? Bugün bir bilgisayar ve bilişim sistemleri üzerine çalışan birisiyle konuştuğumda bana o işlemcilerinin içeriğinin oynanıp piyasaya sürüldüğünü o yüzden almamı tavsiye etmedi. Türkiye'den birçok arkadaş Xeon E5450 gibi işlemcileri Ali Express üzerinden satın aldı ve memnun kaldıklarını belirttiler ama sizce ikinci el fiyatı 600-700 TL bandındaki işlemciyi almak ne kadar mantıklıdır? Görüşleriniz için teşekkürler.

O işlemciler için 600-700 TL vermek artık mantıklı değil. Daha performanslı daha güncel işlemciler bulunabiliyor o fiyat bandında. Fiyatı ucuz olsaydı önerebilirdim fakat hem 2. el hem de o fiyatlara satılmasından dolayı önermiyorum. Dediklerim yanlış anlaşılmasın o işlemciler hala güçlü fakat artık o fiyatlara daha iyi işlemciler alınabiliyor. Bütçenizi arttırıp yeni nesil olan Ryzen veya Intel işlemcilere yönelmenizi tavsiye ederim. Elinizdeki parçaları satıp güncel bir sisteme geçmenizi tavsiye ederim. O fiyata bahsettiğiniz parçaları almak çokta performans odaklı bir biçimde harcama yapmak olmayacaktır.

Aliexpress ten alınnan Xeon işlemciler 50-100 TL lik işlemciler bozulsada gelmesede satıcı sorunlu çıksada adama koymaz. Sen i5 4690 K ya 750-800 TL verecen 1-2 ay sonra işlemci patlarsa adama koyar yani. O işlemci nasıl kullanıldı belki full OC yapılmış yıpranmış bir işlemciye sıfır i5 8400 parası verecen bence çok saçma ve ölü yatırım.
i5 8400 850 TL
Manli GTX 1060 3 GB HB de 1100 TL idi indirimde
H veya B anakartlar 300-400 TL
8 GB RAM 500 TL ilerleyen zamanlarda bir 8 daha eklersin.
Bana soracak olursan sen elindeki sistemi sat ve kafan rahat bir şekilde yaklaşık 3000 TL lere sıfır bir sistem kur 2-3 sene arkana bakmazsın.

Tam olarak bilemiyorum ben de içeriğinin nasıl oynandığını fakat kendisinin bir arkadaşının Aliexpress üzerinden aldığı i7 7700K işlemcinin belli bir süre sonra frekans düşürüp i5 2500 gibi bir performans sergilediğini belirtti. Ben ise DDR4 sistemler için yeteri kadar bütçem olmadığından K ibaresi olmayan ve çarpan kilidinin kapalı olduğu işlemci gerçekten Aliexpress üzerinden başarılı satıcı ibaresi bulunan ve 1 sene garanti veren CPU TOP STORE satıcısından alınabilir mi ? İçimdeki kuşkudan dolayı soruyorum. Yoksa kendi bilgisayarımı sahibinden.com ve letgo'ya yaklaşık 4 5 ay öncesine kadar uygun fiyata bıraktığım halde alıcı bulamamamdan dolayı henüz satamadım. Yoksa ben de istiyorum ki satıp güncel bir sisteme geçmeyi fakat yaza kadar satamazsam elimdeki güç kaynağı ram ve harddiski kullanarak böyle bir işe girişecektim. Bu konu hakkındaki görüşleriniz neler? Ne yapmalıyım sizce?

Intel veya AMD'nin ürettiği bir işlemcinin Aliexpress'de satış yapan Çinliler tarafından değiştirilebileceğine inanmıyorum açıkçası çünkü işlemcinin doğası buna müsait değil. Dediğiniz frekans düşürme olayı ise teknoloji marketlerinden alınan kutulu sıfır işlemcilerde bile oluyor bazen, Sosyal'de çok konu var böyle.

O işlemciler Sahibinden gibi sitelerde de zaten 500-700 TL arasında satılıyor. Elinizde RAM olmasa ben de güncel sisteme geçin derdim de RAM'ler işleri gerçekten bozuyor. Yurt içi ikinci el piyasasından temiz ve ucuz bir 1150 pin anakart ve işlemci alıp maksimum 1000 TL'ye işi halledebilirsiniz.

Peki Aliexpress'te satılan bu işlemcilerin ön üretime geçmeden hemen önce sunulan Engineering Samples veya orijinaline göre klonlanmış olma ihtimali var mıdır? Böyle bir ihtimal söz konusu mudur sizce? Eğer bu şekilde bir durumun ihtimali söz konusu ise işlemciyi temiz bir biçimde sahibinden.com üzerinden alabilir miyim? Sizin düşünceleriniz neler?

Peki Aliexpress'te satılan bu işlemcilerin ön üretime geçmeden hemen önce sunulan Engineering Samples veya orijinaline göre klonlanmış olma ihtimali var mıdır? Böyle bir ihtimal söz konusu mudur sizce? Eğer bu şekilde bir durumun ihtimali söz konusu ise işlemciyi temiz bir biçimde sahibinden.com üzerinden alabilir miyim? Sizin düşünceleriniz neler?
Benim bildiğim, işlemciyi modluyorlar yani farklı soketli anakartlara takılabiliyor. Bunun dışında içeriğiyle oynanacak bir parça olduğunu düşünmüyorum. İşlemciyi klonlayamazlar bence. Öyle birşey olsa ortalık karışırdı. Klon işlemci kulağa çok saçma geliyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı