Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki 2000-2300 TL'lik gibi bir bütçem var ve özellikle elimde bulunan eskimeye yüz tutmuş Intel Core 2 Quad Q6600 + GTX 750Ti'lı sistemden kurtulup 3GB GTX 1060 ve bunun yanında elimde 8 GB DDR3 RAM'ler bulunmasından dolayı 1150 soketli bir işlemci ve anakarta ihtiyacım olduğunu düşünüyorum diyeceksiniz eski sisteme yatırım ölü diye biliyorum fakat elimdeki parayı daha çok performans odaklı bir biçimde harcamayı tercih ettiğimi belirtmek istiyorum. Asıl sorum ise şu almak istediğim ekran kartına darboğaz olmayacak bir biçimde Haswell serisi işlemcilerden i5 4690 ve i5 4670 modellerini beğendim fakat ülkemizde bu işlemcilerin stoklarda olmaması nedeniyle Ali Express üzerinden almayı düşünüyorum ancak bu işlemcinin daha sonraki süre içerisinde performans kaybı ya da stabilizasyon gibi problemlerle karşılaşabilme olasılığım var mı? Bugün bir bilgisayar ve bilişim sistemleri üzerine çalışan birisiyle konuştuğumda bana o işlemcilerinin içeriğinin oynanıp piyasaya sürüldüğünü o yüzden almamı tavsiye etmedi. Türkiye'den birçok arkadaş Xeon E5450 gibi işlemcileri Ali Express üzerinden satın aldı ve memnun kaldıklarını belirttiler ama sizce ikinci el fiyatı 600-700 TL bandındaki işlemciyi almak ne kadar mantıklıdır? Görüşleriniz için teşekkürler.