Aliexpress üzerinden i5-4690/4670 işlemci alınır mı?

Hocam hiç bir türlü o işlemciye o kadar para vermenizi önermem. Bilgisayarınızı bütün haliyle satmak yerine güncellemek istediğiniz parçaları satmanızdan yanayım. RAM, ekran kartı ve anakartınızı satabilirsiniz. Fakat bunları satarken makul fiyatlardan satmanızı öneririm. Eğer yeterliyse mevcut kasa, güç kaynağı, harddiski kullanabilirsiniz.

Yani Aliexpress'teki işlemcileri kullanmak güvenilirlik ve sağlamlık açısından riskli bir durum mu taşıyor diyorsunuz? Parça satışından ziyade kasam da dahil olmak üzere baya eski olduğu için hepsini birden satmak istemiştim açıkçası. Hepsini satabilmeyi becerebilsem derhal yeni ve güncel sisteme geçeceğim ama ne yazık ki alıcı çıkmıyor bir türlü.
Daha önceki göndermiş olduğum yazıda Aliexpress'teki satılan işlemcilerin Engineering Samples veya klon olma ihtimali üzerine başka fikrini belirtmek isteyen var mı? Sahibinden.com üzerinden satılan işlemcilerle hemen hemen aynı fiyattalar hatta 1 sene daha garanti seçeneğini de mevcut kılmışlar. K ibareli ve ibaresiz dahil olmak üzere bu işlemci alındıktan sonra prime95 ve bunun gibi stress testi programlarıyla testi başarılı bir şekilde donma veya kitlenme gibi sorunlar yaşamadan geçip daha sonra patlama, bozulma,stabilizasyon veya ilerleyen süreçler içerisinde performans kaybı gibi sorunlar meydana gelebilir mi? Yoksa bunlar gerçekten sıkıntı çıkarmayacak orijinal kullanılmış işlemciler mi? Gerçekten bu konu hakkında sağlam bilgisi olan varsa fikirlerini paylaşıp beni aydınlatırsa çok sevineceğim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Bir önceki mesaj için kusuruma bakmayın yeni atacağım mesajı bir önceki mesajın içerisine koymuşum telefonda yazarken farketmedim.Yeniden sorayım o zaman. :)Daha önceki göndermiş olduğum yazıda Aliexpress'teki satılan işlemcilerin Engineering Samples veya klon olma ihtimali üzerine başka fikrini belirtmek isteyen var mı? Sahibinden.com üzerinden satılan işlemcilerle hemen hemen aynı fiyattalar hatta 1 sene daha garanti seçeneğini de mevcut kılmışlar. K ibareli ve ibaresiz dahil olmak üzere bu işlemci alındıktan sonra prime95 ve bunun gibi stress testi programlarıyla testi başarılı bir şekilde donma veya kitlenme gibi sorunlar yaşamadan geçip daha sonra patlama, bozulma,stabilizasyon veya ilerleyen süreçler içerisinde performans kaybı gibi sorunlar meydana gelebilir mi? Yoksa bunlar gerçekten sıkıntı çıkarmayacak orijinal kullanılmış işlemciler mi? Gerçekten bu konu hakkında sağlam bilgisi olan varsa fikirlerini paylaşıp beni aydınlatırsa çok sevineceğim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Önceki mesajımda büyük bir talihsizlik oldu.

oldu. Yeniden soruyorum. Daha önceki göndermiş olduğum yazıda Aliexpress'teki satılan işlemcilerin Engineering Samples veya klon olma ihtimali üzerine başka fikrini belirtmek isteyen var mı? Sahibinden.com üzerinden satılan işlemcilerle hemen hemen aynı fiyattalar hatta 1 sene daha garanti seçeneğini de mevcut kılmışlar. K ibareli ve ibaresiz dahil olmak üzere bu işlemci alındıktan sonra prime95 ve bunun gibi stress testi programlarıyla testi başarılı bir şekilde donma veya kitlenme gibi sorunlar yaşamadan geçip daha sonra patlama, bozulma,stabilizasyon veya ilerleyen süreçler içerisinde performans kaybı gibi sorunlar meydana gelebilir mi? Yoksa bunlar gerçekten sıkıntı çıkarmayacak orijinal kullanılmış işlemciler mi? Gerçekten bu konu hakkında sağlam bilgisi olan varsa fikirlerini paylaşıp beni aydınlatırsa çok sevineceğim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı