AliExpress üzerinden reşit olmayan biri sipariş verirse gümrüğe takılır mı?

Efsane1083

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar dün AliExpress üzerinden kulaklık sipariş ettim ve fiyatı vergisi ile birlikte sunuyordu. Benvde sipariş ettim 17 yaşında olduğum için gümrüğe takılır mı, takılmasada ekstra bir vergi ödemek zorunda kalır mıyım?

Merhaba arkadaşlar dün AliExpress üzerinden kulaklık sipariş ettim ve fiyatı vergisi ile birlikte sunuyordu. Benvde sipariş ettim 17 yaşında olduğum için gümrüğe takılır mı, takılmasada ekstra bir vergi ödemek zorunda kalır mıyım?
Hayır, hatta kendi aylık 5 sipariş hakkım dolunca 7 yaşındaki kardeşim üzerinden siparişi vermiştim sorunsuzca geldi.

İsterse 7 aylık bebek olsun yaş sınırı yok gümrükte.

Aldığınız ürün bedeli 30 euro altındaysa sorun olmaz ama üzerindeyse gümrüğe takılır vergi çıkar. Yaş ile bir durum ayrıca bulunmamakta.

Aldığınız ürün bedeli 30 euro altındaysa sorun olmaz ama üzerindeyse gümrüğe takılır vergi çıkar. Yaş ile bir durum ayrıca bulunmamakta.
Zaten artık Aliexpress, Temu gibi siteler 30 euro üstü siparişlere izin vermiyor, bu bilgi de bulunsun aklınızda :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı