tabletlerde bildiğim kadarıyla ötv yok yani IV nolu listede ismi yok sadece %20 gümrük vergisi var birde olursa trt payı var. Ama söylediğinize istinaden hediye yerine 150 dolar gibi bir bedel yazdırsam gümrükteki çalışanda şüphelenmez diye düşünüyorum. Cevabınız içinde teşekkür ederim. burada istediğim ürün olsa buradan alıcam ama bizde yok maalesef. Olanların fiyatıda 6000-7000 binden başlıyor maalesef.Alacağınız ürünün vergisini ödemek zorundasınız hediye de yazdırsanız 1 dolar da yazdırsanız. Burada esas olan çok uzun zamanlı tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Gümrük memuru eğer kutu üzerinde ki fiyatı beğenmezse. "Değer tespiti yapılamadı" diye bir posta gönderiyor. Bu postada sizden malı aldığınız fatura, kredi kartı ekstreniz gibi bilgileri istiyor. Onları gönderip gerçekte değeri üzerinden vergilendiriyor. Yani sizin kutu üzerine yazdırdığınız fiyat şans işi tamamen. Gümrük memurunun o anda ki ruh haline bağlı. İsterse kutu üzerinde ki fiyattan vergilendiriyor isterse ek evrak istiyor sizden.
Vergilendire nasıl olacak diye soracak olursanız daha önce başka bir arkadaşın konusunda da belirtmiştim;
Ürün fiyatı + %20 Gümrük Vergisi + %20 ÖTV + 8 TL Gümrük Sunum Bedeli + 0.70 TL Damga Pulu vergisi olarak hesaplayabilirsiniz.
Şayet ürününüz pahalı bir ürünse 1000 veya 1500 € üzeri için de + %18 KDV. ekliyorsunuz.
hepinize yardım ettiğiniz için teşekkür ederim. söylediklerinize istinaden hediye yazdırmak yerine 150 dolar gibi bir fiyat yazdırmaya karar verdim 30 dolar vergi öderim. vergi alınan bir üründen şu kutuya bakma parası alınması saçma öncesinde inceledikleri için alıyorlardı ama şu an zaten bütün gelen ürünleri inceliyorlar.