Aliexpress'ten Alınan GTX 750 Ti Çalışmıyor

Abi niye böyle şeyler yapıyorsunuz ki. Sahibinden gibi sitelerden ikinci el bile alabilirdin ve şuan uğraşman gerekecek.

Merhaba geçmiş olsun öncelikle artık ürünün 0 olamadığı için bunu yapmak çok büyük risk 2.el bir ekran kartı ve başka bir ülkeden almak öncelikle hata sorun direk ekran kartında kasanın herhangi bir başka yerinde aramayınız
Sesler ile ilgili bilgiler aşağıda.
1- Sürekli Ses - Güç kaynağı arızası
2 - Birçok kısa bip - Anakart arızası
3 - 1 uzun - Bellek tazelenmesinde hata
4 - 1 uzun 1 kısa - Anakart veya BIOS çipi arızası
5 - 1 uzun 2 kısa - Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
6 - 1 uzun 3 kısa - Ekran kartı arızası
7 - 2 uzun 1 kısa - Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
8 - 2 kısa - Bellek parity (eşlik) hatası9 - 3 kısa - Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata
9 - 3 kısa - Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata
10 -4 kısa - Timer hatası
11 - 5 kısa - İşlemci hatası
12 - 6 kısa - Klavye işlemcisi hatası
13 - 7 kısa - İşlemci hatası
14 - 8 kısa - Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
15 - 9 kısa - BIOS ROM hatası
16 - 10 kısa - CMOS okuma/yazma hatası
17 - 11 kısa - Tampon Bellek Hatası
7* madde sizin sorununuz

Evet

Satıcı kabul etmezse aliexpress mi devreye giriyor
Aynen öyle satıcı büyük ihtimal mırın kırın reddedecek. Öyle olunca önceden "red" seçeneği yoktu alıcı için. Birkaç gün anlaşmazlığa cevap vermeyince aliexpress devreye girip işi çözüyordu. Şuan sanırım red seçeneği var aliexpress direk devreye giriyor. Paranızı alamama ihtimaliniz yok gibi birşey merak etmeyin. Ancak geri kargolama ücreti biraz fazla tutabilir. Yukarıdaki arkadaş ürünü geri göndermemiş ilginç. Yeni sistem heralde. Birkaç sene önce bende anlaşmazlık açmıştım akıllı bileklik aldım ürün bozuk çıkmıştı. İadenin gerçekleşmesi için bana bir kargo süresi verdiler. Ürünü geri kargolayıp kargo bilgilerini girdim. Kargo adamlar ulaşınca paramı aldım. 70-80 gramlık bir kutuya 13 lira ödemiştim birkaç yıl önce.

Sanırım yukarıdaki arkadaş sadece ücret iadesi talebinde bulundu. Bende ücret ve ürün iadesi talebinde bulundum heralde. Baya geçti üstünden hatırlamıyorum.

1. Despute açılışı. Paranın tümünün iadesini istedim

2. Satıcıyla uzun uzun konuştum ancak hiçbir şekilde hatalı olduğunu kabul etmedi. Gönderdiğim videoya dayanarak problemin benden kaynaklandığını ve para iadesi yapmayacağını söyledi. Doğal olarak reddettim ve Aliexpress'in devreye gireceği günü bekledim. Aliexpress de karşılıklı kanıtlara bakarak aynı cevabı verdi. Ancak...

3. Bu sefer daha açıklayıcı bir video yükleyip sorun olduğunun anlaşılması için açıklama ekledim. Aliexpress tekrar devreye girdi ve paramım hepsinin iade edilmesine hükmetti. Sonrası yalvarmalar, yakarmalar

Disputeyi kazanma ihtimalin neredeyse %0.1 gibi bir şey çünkü adam yollamış ve ''ürünüm sağlam'' diyecektir ama kabul ederlerse max satın aldığın değerin yarısını iade eder. Eğer full refund istiyorsan da ürünü geri yollaman lazım ki bu da kargo parasını cebinden vermen gerektiği için kötü bir seçenek.Yani o paranın üstüne soğuk suyunu hazırla derim.

Gerçekten hiç araştırma yapmadın mı acaba ? Aliexpress birkaç marka haricinde neredeyse ekran kartı konusunda dolandırıcıdır.
Arada geçen PSU konusunda ise 200W ile 1080Ti çalışır vb. diyenlere ise 1080Ti gibi kartlar çalışmaz çünkü 1080Ti'a takabilecekleri güç kabloları 200W'lık kıytırık PSU'larda bulunmaz.

Üstteki mesajı oku. Bol SS'li olanı.

@Mustafaçiftci siz almış olabilirsiniz ama her Aliexpress moderatörü aynı sonucu vermiyor + bu konuda deneyimim var ki konuşuyorum. Zaten sorunlu olsa da olmasa da tam iade için ürünü istiyorlar.

daha açıklayıcı video derken ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…