Çinden Asus n56vz dizüstü bilgisayarım için anakart aldım hem de 2 kez. İlkinde hiç bir sorun çıkmadı bir kaç yıl kullandım sonra benden kaynaklanan bir hata yüzünden anakart kullanılamaz oldu. Sonra bir tane daha sipariş ettim anakart çalışmıyordu. İngilizcene güveniyorsan iade edebiliyorsun Aliexpress bu konuda çok sağlam ama senden parçanın çalışmadığına dair deliller istiyorlar resimler max. 2 dk lık video filan... Sonra senin haklılığına karar verirse senden ürünü göndermeni istiyor Aliexpress, ürün satıcının eline geçtiğinde ve satıcı da buna onay verdiğinde (ki vermek zorunda) paran hesabına aktarılıyor ama bir sorun var o da kargo parası. Kargo parasını ödeme yükümlülüğünü Aliexpress genelde satıcıya yüklese de yine sen ödemek zorundasın çünkü PTT Kargonun Çinle anlaşması yokmuş ve ben incecik anakart için 55 lira ödemiştim. Sen daha ağır ekran kartı için herhalde 100 liradan fazla ödersin. Eğer alacaksan iadeyi unut bence.
Buyur istersen ikâmet etmekte olduğun yerden bir bak istersen belki daha ucuza daha kârlı bir iş çıkarabilirsin. Ben daha önce GTX 1060 almıştım çok makul bir fiyata 1 yıl kadar kullandım daha sonra sattım. Hem çinden beklemeye değmez hem sıkıntı çıkarsa adamı döversin kardeşim.
Gümrükte kalmayacaktır. Satıcı ürüne 15-20 Dolar yazıyor ve gümrükten dergi çıkarmadan sorunsuz geçiyor. Sıkıntı çıkarsa kolay bir şekilde iade edebilirsin. Tek sorun iadede anlaşamamanız ve satıcının ürünü istemesi. Bu da çok düşük bir ihtimal. Geri bildirimler çok çok olumlu. Ürün için %94 oranında tamamen olumlu geri bildirim yapılmış. Bence satın almanda bir sorun yok sonuçta ülkemizde bu fiyat bandında bir GTX 750Ti veya eşdeğerine sahip olunamıyor.