AliExpress'ten Xeon E5-2699 V4 alınır mı?

Makaleler
1
AliExpress'te ucuza başlıktaki işlemciyi buldum. Amacım kesinlikle oyun değil ve Xeon işlemcilere bildiğiniz hayranım. O yüzden Xeon toplamak istiyorum. Sizce E5-2699 V4 Ali Express'ten alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer 22 çekirdek ve 44 thread tam ihtiyacınıza göre ise alınabilir. Fakat eğer çok ağır render gibi işler yapılmadığı sürece alınmaz. Haswell mimarili bir işlemci yani neredeyse 5-6 yaşında.
Haswell değil Broadwell bir işlemci. Yani tek çekirdek performansı iyi. Bence alınabilir.

Haswell sanıyordum o işlemciyi. Eğer çok ağır işler yaptıracaksanız fiyatına göre gayet iyi. Alınabilir. Fakat sadece orta seviye render yapacaksanız pek gerek yok.

Xeon işlemcilere bayılıyorum ve bunun fiyatı da çok iyi geldi. Server sistem bile toplayabilirim. Ali Express nasıl bir site? Sitenin adını çokça duydum ama hiç alışverişim olmadı.
@Ali Güngör

Xeon işlemcilere bayılıyorum ve bunun fiyatı da çok iyi geldi. Server sistem bile toplayabilirim. Ali Express nasıl bir site? Sitenin adını çokça duydum ama hiç alışverişim olmadı.

Oldukça güvenilirdir hocam. Yakında bende birkaç büyük alışveriş yapmayı planlıyorum. Sadece vergi fiyata dahil değil ve ürünün gelme süresi gerçekten fazla. Bir de bir Aliexpress'ten alışveriş yaparken güvenilir mağazalardan veya bir ürünün en fazla satıldığı mağazadan yapmanızı öneririm. Çin'den geliyor ürünler ve bozuk gelirse gerçekten morali alt üst edebilecek kadar uğraşabilirsiniz. 5-10TL'lik ürün değil, 2000TL'lik Xeon işlemci alıyorsunuz sonuçta.

Oldukça güvenilirdir hocam. Yakında bende birkaç büyük alışveriş yapmayı planlıyorum. Sadece vergi fiyata dahil değil ve ürünün gelme süresi gerçekten fazla. Bir de bir Aliexpress'ten alışveriş yaparken güvenilir mağazalardan veya bir ürünün en fazla satıldığı mağazadan yapmanızı öneririm. Çin'den geliyor ürünler ve bozuk gelirse gerçekten morali alt üst edebilecek kadar uğraşabilirsiniz. 5-10TL'lik ürün değil, 2000TL'lik Xeon işlemci alıyorsunuz sonuçta.
Bu Xeon işlemcilerin anakartını da bulmak mesele. O yüzden büyük ihtimal anakartı da Ali Express'ten alacağım.

Pahalı bir şey almadım bugüne kadar oradan, 5-10 TL'lik şeyler hep bu yüzden yüksek tutarlı bir alışverişte ne olur bilmiyorum. Ancak işlemci güzel, anakartını da denklerseniz halen iş yapacak ve sizi kurcalar ve iş yaparken eğlendirecektir. ECC bellek işini ne yapacaksınız peki?

Pahalı bir şey almadım bugüne kadar oradan, 5-10 TL'lik şeyler hep bu yüzden yüksek tutarlı bir alışverişte ne olur bilmiyorum. Ancak işlemci güzel, anakartını da denklerseniz halen iş yapacak ve sizi kurcalar ve iş yaparken eğlendirecektir. ECC bellek işini ne yapacaksınız peki?

Hocam onlarda Aliexprees'te var oradan alınamaz mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı