AliExpress'ten Xeon E5-2699 V4 alınır mı?

Pahalı bir şey almadım bugüne kadar oradan, 5-10 TL'lik şeyler hep bu yüzden yüksek tutarlı bir alışverişte ne olur bilmiyorum. Ancak işlemci güzel, anakartını da denklerseniz halen iş yapacak ve sizi kurcalar ve iş yaparken eğlendirecektir. ECC bellek işini ne yapacaksınız peki?
Hazır Xeon işlemci almışken ECC bellek de alayım dedim. Siz çift 2696 V4'lü PC toplamıştınız. Bu da ona benzer bir PC olacak. 22/44 bir işlemci ve muazzam bir işlem gücü sunacak.

Hazır Xeon işlemci almışken ECC bellek de alayım dedim. Siz çift 2696 V4'lü PC toplamıştınız. Bu da ona benzer bir PC olacak. 22/44 bir işlemci ve muazzam bir işlem gücü sunacak.
Tam olarak zevk için mi yoksa ağır işlerle mi uğraşacaksınız?

ECC'ler hep pahalıydı zaten, evet bizim çift 22 çekirdekten toplam 44 çekirdek 88 thread sistem gibi olacak, o yüzden eğleneceksiniz diyorum :) Aliexpress her zaman risk taşır, dilerim kazasız belasız ulaşır elinize.

Bahsettiğin işlemci ile tecrübelerim oldu, aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin. Kullanacağın anakart bu sistemlerde önemli, Aliexpress`te satılan Huananzhi tarzı anakartları VRM yapılarından dolayı pek tavsiye etmiyorum. Ayrıca bu konfigürasyon Non-ECC bellekler ile de kullanılabiliyor lakin yurt dışından daha ucuza ikinci el ECC bellek bulma şansın var. Sunucu amacıyla kullanacaksan ECC bellek daha iyi olur tabii, anakart seçiminde bunu da göz önünde bulundurmalısın.

Bu arada form faktör seçimini yaptın mı? LGA2011-V3 soketinde mATX (ASUS X99-M WS, ASRock X99M Killer, ASRock X99M Extreme4, EVGA X99 Micro, Gigabyte X99M Gaming 5) ve ITX (ASRock X99E-ITX/ac) anakartlar mevcut ve bunlar nadir de olsa ilanlarda bulunabiliyorlar.

Son düzenleme:
Önemli: @fryzen `in bahsettiği ASRock X99E-ITX/ac anakartta kare soket değil dikdörtgen soket kullanılıyor. Bu nedenle soğutucu uyumuna dikkat edilmeli. Anakart kutusundan uyumlu bir soğutucu çıktığını da belirteyim.
NARROW_SOCKET.jpe

(Görsel Noctua`ya aittir)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı