Çözüldü AliExpress'ten yapılan 1060 TL'lik sipariş gümrüğe takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
4 farklı mağazadan toplam 5 ürün aldım. Hepsi ücretsiz kargo. Vergiler hariç 1060, vergiler dahil 1730 TL. Acaba gümrüğe takılır mı? Takılsa bile almam sıkıntı olur mu?

Vergiler hariç 27 euroyu (yaklaşık 980 TL) geçmemesi lazım.

Çözüm
4 farklı mağazadan toplam 5 ürün aldım. Hepsi ücretsiz kargo. Vergiler hariç 1060, vergiler dahil 1730 TL. Acaba gümrüğe takılır mı? Takılsa bile almam sıkıntı olur mu?
Geçen yayınlanan karara göre kargolar ücretsiz olsa dahi 3 Euro olarak hesaplanacaktı. Yani bunu eklemeniz gerekiyor 1060+ 3 euro diye bir de toplu sipariş etmişsinizdir umarım.

Vergiler hariç 27 euroyu (yaklaşık 980 TL) geçmemesi lazım.
Ve hocam kargo ücretsiz olursa da 3 eurodan hesaplanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten 30 eurodan 3 çıkarınca 27 kalıyor, ona göre söyledim hocam.
Yani normalde sınır 30 euro, ancak 3 euro da kargo sayılıyor yani 27 euro yeni sınır.

Yani normalde sınır 30 euro, ancak 3 euro da kargo sayılıyor yani 27 euro yeni sınır.
27-3 diye hatırlıyorum hocam ben yine kontrol ederim teşekkürler.

Kontrol ettim hocam ben yanlış biliyorum düzeltme için teşekkür ederim.

Aliexpress'ten alınca sıkıntı çıkmıyor, gümrük işlerini aliexpress hallediyor diye okuduğum için sormuştum. Peki bu dediğiniz takılma olunca ürünleri almamda bir sıkıntı çıkar mı? Hani fazladan vergi ya da ürünü vermemeleri gibi bir durum.

Gümrüğe takılırsa ürün fiyatının birkaç katı vergi ödemen gerekiyor, uğraşmaya değmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…