Alınabilecek en ucuz iPhone hangisidir?

spaghettisosu

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara, Ankara, Güzel Ankara...
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1050 Ti, Intel i7 7700, Kingston Predator 4x4 16GB RAM, Kioxia Exceria G2 1TB, Prime H270-Plus, Toshiba 1TB HDD (Öldü Ölecek), Aula F75, Delux M800 Pro, Blackshark V2X
Meslek
Öğrencilik...
Evet sorum budur, kimileri alacaksan iPhone 14'ten aşağı almayacaksın, onun yerine Samsung alternatiflere bakacaksın diyor ama bu kulağa mantıksız geliyor. Diyelim ki kişi Apple ekosistemini istiyor, bu sebepten iPhone alıyor Samsung gibi bir alternatifi yok. Gerçekten bir telefon için en az 44.000TL bayılmak mı gerekiyor? Yani sallıyorum iPhone 11, ya da 12 işimizi görüyor, isteklerimizi karşılıyor onları almak daha mantıklı değil mi? Sonuç olarak ihtiyacını karşılamış oluyorsun.

Kafam karışıyor, aydınlatabilecek olan var mı?

Genel olarak bakarsak eski ama 11 ve 12 alabilirsin eğer uzun sürede güncel olsun ve iyi olsun diyorsan 13 ve 14 iyidir pro ya da pro max modeller çok güzel evet ama şahsen bana göre fiyatına değmez aradaki on binlerce tl fark.

Güncelleme desteği bakımından ve güncel olmasından dolayı 14'ten aşağı olmaz falan diyorlar. Bana sorarsan iPhone 14 alabiliyorsan al alamıyorsan iPhone 13'te alabilirsin bizzat kullanıyorum gayet güzel.

iPhone 13 bence alınabilecek en düşük iPhone. Samsung konusuna gelirsek ise önermemizin sebebi daha ucuz ve daha iyi olması. Ama iOS istiyorsan bir şey diyemeyiz tabii.
Doğru, o fiyatlara çok çok daha iyi donanımlı android telefonlar bulabilirsin

Alacaksanız en azından 14 almanız uzun ömürlülük açısından daha iyi olur. 11 ve 12 artık eskide kaldı. Sıfırına kalkıp 25 bin ₺ vermeye değmez + iPhone 14 de 43 bin ₺ etmez. İmkan varsa, illa iPhone alınacaksa Pro / Pro Max alınmalı, baz versiyonlara göre çok fark ediyor. Bu uçuk fiyatlarda gidip Samsung'un amiral gemisi bir modelini tercih ederdim açıkçası. Daha geçen yıl Batum'dan 14 Pro Max 256 GB'ı 27 bin ₺'ye almıştım, 6 bin ₺ olan IMEI kaydını da eski telefonum olan iPhone 8'i satarak ödemiştim. Fiyatlar inanılmaz yüksek şu an.

İphone 13 alırsın seni 3-4 sene götürür.

Android bandında 11/12 parasına ihtiyacından fazlasını alıyorsun. Çok daha ucuza ise ihtiyacını karşılıyorsun. Sırf iOS ve elma logosu olduğu için ihtiyacını pahalıya karşılamak sana kalıyor.
Ayrıca düz 11'in rezil LCD ve 60Hz yenileme hızına sahip ekranına bakmak senin tercihin.

Teşekkürler, peki ya genel kullanım için (instagram, youtube için, oyun oynanmayacak) en mantıklı telefon hangisidir hem iPhone hem Samsung tarafında?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…