Alınan 4 hard disk de ilk 5 ayda bozuldu

pilotds

Hectopat
Yer
Edirne
Daha fazla  
İlk aldığım hard disk Vatan Bilgisayar tarafında temizlenirken bozuldu, sonra değiştirdiler. 2 ayda bozuldu. Trendyol'dan aldım, 4 ay bozuldu diye iade ettim. O da 5 ayda yani bugün bozuldu. Çok ani bir ses geliyor ve kayboluyor her şey. Ne yapabilirim ne almalıyım?

O zaman PSU değiştirin.

Veya PCI slotuna ayrı bir dönüştürücü ile M.2 SSD'de takabilirsiniz.

O nedir hocam bilmiyorum anakartımda var mı ondanda emin değilim bir tane M.2 SSD takılı ama.

O zaman PSU değiştirin.

Hocam HDD bozulduğu için hem PSU hem de HDD değiştirmek zorundayım. Anlamadığım şey ilk bozulduğunda garantisi var diye vatana götürüyordum 2 gün sonra düzelti diyorlar 1 hafta sonra gene aynı oluyordu.

M.2 SSD var 500GB o gayet sorunsuz ama HDD hep bozuluyor SATA HDD al diyorlar ama anlamıyorum onlardanda.

Çünkü M.2 SSD akımı anakart üstünden alıyor ve muhtemelen anakart üzerindeki beslemeler durumu telafi ediyor. HDD ise doğrudan PSU'dan akımı çektiği için durumu telafi edemiyor. Sorununuz PSU'da. Zaten HDD ile SATA HDD aynı şey SATA diskin bağlantı tipi, siz HDD yerine 2.5 inch SATA SSD taksanız o SSD'lerde zaman içinde bozulacak.

Hocam HDD'yi içini açın silgi ile silmeyi deneyin bazen çalışıyor oksitlenmiş olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4 hard Disk'in de oksitlenmiş olması tesadüf olmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…