Alınan HDD sahte mi?

megastasyon

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Fizik Mühendisi
Merhaba,
Geçen hafta bir HDD satın aldım. Fakat disk mark ve disk infoda çıkan disk ile bana gönderilen farklı. Aslında aldığım disk 5400 RPM ve bana gelen 7200RPM. Nasıl bir yol izlemeliyim? Aldığım diski, bana gönderilen diski, disk mark ve disk info verilerini görsel olarak ekleyeceğim.

Ekran Resmi 2022-12-19 12.39.43.png

Ekran Alıntısı.JPG

Ekran Alıntısı2.JPG

IMG_0146.jpg

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2022-12-19 12.39.43.png
    Ekran Resmi 2022-12-19 12.39.43.png
    499,8 KB · Görüntüleme: 50
%99 ihtimalle aşağıdaki tarihi eser diskin üzerine sahte etiket basıp satmışlar. Yine bir dolandırıcılık vakası gibi duruyor.
Eki Görüntüle 1607193

Peki bu eski diski kullanmaya devam etsem ne gibi bir sorunla karşılaşırım ? Üstündeki QR ile kontrolü sağladığımda farklı bir disk çıkıyor. Satıcı ilerleyen zamanlarda Trendyoldan çekilirse zararımı nasıl karşılarım ?

Peki bu eski diski kullanmaya devam etsem ne gibi bir sorunla karşılaşırım? Üstündeki QR ile kontrolü sağladığımda farklı bir disk çıkıyor. Satıcı ilerleyen zamanlarda Trendyol'dan çekilirse zararımı nasıl karşılarım?

Iade et bir de durumu anlat verdiğin parayı alırsın ve şikayet durumu olursa biraz daha para koparırsın.

Peki bu eski diski kullanmaya devam etsem ne gibi bir sorunla karşılaşırım ? Üstündeki QR ile kontrolü sağladığımda farklı bir disk çıkıyor. Satıcı ilerleyen zamanlarda Trendyoldan çekilirse zararımı nasıl karşılarım ?
Eski bir disk. Çabuk bozulabilir. Performansı kısa sürede düşebilir. Tam bir muamma.

Ek olara diskin sıfır olup olmadığını nasıl bulabilirim ?
Bunu %100 tespit etmek zor. Crystal Disk Info üzerinden okuduğun SMART verilerine göre disk sıfır. Ancak bunları da bir şekilde sıfırlıyorlar ve yenilenmiş(refurbished) olarak satıyorlar. Hatta utanmadan sıfır diyen de var. Maalesef bilemiyoruz.

İade edip sahteciliği Trendyol'a bildirmeni tavsiye ederim.

Merhaba,
Geçen hafta bir HDD satın aldım. Fakat disk mark ve disk infoda çıkan disk ile bana gönderilen farklı. Aslında aldığım disk 5400 RPM ve bana gelen 7200RPM. Nasıl bir yol izlemeliyim? Aldığım diski, bana gönderilen diski, disk mark ve disk info verilerini görsel olarak ekleyeceğim.

Eki Görüntüle 1607185

Eki Görüntüle 1607186

Eki Görüntüle 1607187

Eki Görüntüle 1607189

RPM olarak bazı satıcılar bilmeden yazıyor olabilir sana fatura kesindiyse fatura da ürünün seri numarasını kontrol et birebire doğru ise firmanın sitesinde seri numaradan kontrol etme yeri vardır oraya bak orada da sana gelen ürün doğru ve bilgiler birebir ise sorun yok.
Bir de üründe hız olarak düşük gördüm SATA 2 mi 3 mü bağlantısı üzerinde kullanıyorsun ve PC özelliklerini yazar mısın bazen eski PC'ler bazı hızlara ulaşamayabilir.

RPM olarak bazı satıcılar bilmeden yazıyor olabilir sana fatura kesindiyse fatura da ürünün seri numarasını kontrol et birebire doğru ise firmanın sitesinde seri numaradan kontrol etme yeri vardır oraya bak orada da sana gelen ürün doğru ve bilgiler birebir ise sorun yok.
Bir de üründe hız olarak düşük gördüm SATA 2 mi 3 mü bağlantısı üzerinde kullanıyorsun ve PC özelliklerini yazar mısın bazen eski PC'ler bazı hızlara ulaşamayabilir.

Bir de HDD boş ise HDD Tune üzerinden testleri yap ve orada değerlerin fotosunu at.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı