Alınan iki HDD'de bozuk çıktı

pasii

Kilopat
Arkadaşlar 2 hafta önce hard disk aldım ve bozuk çıktı, herhangi bir şekilde disk yönetim ekranında ve BIOS'ta gözükmüyordu. Ek olarak çalışırken ses çıkarıyordu. İade ettim. Bu hafta tekrar bir HDD aldım ve yine bozuk çıktı. Ürün bana geldiği zaman üzerinde çizikler vardı ve üzerine bir bant yapıştırılmıştı. Bilgisayara taktım ve çalışırken ilk başta ses çıkardı ardından disk yönetimine girdim ve böyle bir ekranla karşılaştım. Bende mi sorun var HDD mi?

Yani hocam, bozuk anlamına mı geliyor 2013 yapımı olması?
Ürün sıfır değil zaten yenilenmiş ürün. Muhtemelen7/24 kayıt yapan güvenlik kameralarından sökülüp birkaç yazılımla sıfırlanıp satılıyordur. Bu harddisklere güvenip verilerinizi yedeklemenizi tavsiye etmem. Bad Sector oluşması çok olağan.

HDD bilindik yerlerden alınmalı. 1 TB ve üstü tercih edilmelidir.

Amazon gibi yerler olabilir.

Sıfır bir malın üzerinde neden çizik olsun?
Çizik olan sıfır malı neden alıyor?

Siz hala internet sitelerine güveniyor musunuz? İnternet siteleri hadi neyse Trendyol gibi mağazalarda satıcılar ikinci el gönderiyor ve sonra iade etmek istediğinizde size "kullanmış bir ürünü göndermeyin, kendinizinkiyle takas etmişsiniz" diyorlar. Ben orada sadece sıfır olduğunu belirtmek istedim. Ayrıca konu sahibi sıfır olduğunu söylemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…