Alınan laptopun garantisi önceden başlamış

2024 19 Eylül tarihinde Trendyol sitesi üzerinden Trendyol satıcısından laptop aldım. Laptopumun ekranı şu an çalışmıyor. Garantiye göndermek için SN sorgulattığımda garantinin 2023 Mayıs ayında başladığını gördüm. Bu konular hakkında hiçbir fikrim yok. Satıcı da Trendyol'un kendisi diye güvenmiştim. Şimdi ne yapmam gerekiyor? Ürün temmuz ayına kadar hala garanti kapsamında. Bu arada SN'da gözüken ürün benim elimdekiyle aynı olup olmadığından pek emin değilim. Bilgisi olan da bilgilendirebilir mi?

SN'da gözüken = IdeaPad Gaming 3 15ARH7 - Type 82SB

Benim elimdeki = https://ty.gl/n71zrudprrpiq

Bende de erken başlamış görünüyordu, ürün kaydı sitesinden düzeltmiştim. Amazon'dan almıştım, o da Lenovo'ydu. Düzeltme talep edin.

Yetkili satıcıdan alınan ürünler kesilen fatura ile garanti sürecini başlatıyor. Ama yetkili satıcıdan alınan ve stokunda tutup satanlar da zaten başlamış olan süreçte ne kadar bekler ise o kadar garanti süreci kısalmış olabilir. Bunu elinizdeki fatura ile Türkiye de kim hizmet veriyor ise oraya yönelerek çözüm arayın derim. Aksi durumda THH mecburen gitmeniz gerekecek.

Ben de ASUS markasının bir sıvı soğutma ürününü almıştım, ancak kutuyu açtığımda ürünün garanti süresi 2 yıl önceden başlamış görünüyordu. Durumu satın aldığım yerle paylaştım, onlar da bu konuda ASUS'la iletişime geçmem gerektiğini söylediler. Sonrasında ASUS'a bir mail attım ve kısa sürede garanti süresini düzelttiler. Sizde aldığınız yerle iletişime geçin onlar düzeltmezse Lenovo'ya mail atın sizden bilgilerini isterler muhtemelen laptopun sonra da düzeltirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…