Alınan MX-6 macunun orijinal olduğu nasıl anlaşılır?

KuyucuYusuf35

Femtopat
Yakın zamanda MX 6 termal macun aldım. Ama birçok sahte macun haberi dönünce macundan şüphelenmeye başladım. Çünkü Sahibinden'deki bir satıcıdan satın almıştım. Sahte olup olmadığını nasıl anlarım? Ürün 0 kutusunda geldi 2. el olarak almadım. Ekran kartıma kaliteli bir macunla bakım yapmak istiyorum. Ben bakarak anlarım diyen olursa fotoğraf atabilirim. Bir de hazır sormuşken ekran kartı bakımında termal petlerin kalınlığını nereden öğrenebilirim XFX Swift RX 6700 XT kullanıyorum.

Furmark 10 dakikada 80 derece gören ekran kartında ped değişmesi gerekir mi ?

Yakın zamanda MX 6 termal macun aldım. Ama birçok sahte macun haberi dönünce macundan şüphelenmeye başladım. Çünkü Sahibinden'deki bir satıcıdan satın almıştım. Sahte olup olmadığını nasıl anlarım? Ürün 0 kutusunda geldi 2. el olarak almadım. Ekran kartıma kaliteli bir macunla bakım yapmak istiyorum. Ben bakarak anlarım diyen olursa fotoğraf atabilirim. Bir de hazır sormuşken ekran kartı bakımında termal petlerin kalınlığını nereden öğrenebilirim XFX Swift RX 6700 XT kullanıyorum.

Sahteler genelde mx4 serilerinde. MX-6 serisinde olduğunu duymadım, yinede kutu üzerindeki QR kodu kontrol edebilirsiniz.

Hwinfo programıyla kartın VRAM sıcaklıklarına bakabilir, 65-70 derecenin üzerindeyse değiştirebilirsiniz(Tabii pedlerde gözle görülür deformasyonlar varsa mutlaka değişmeli), furmarkta gördüğünüz çip sıcaklığı.

Pedleri değiştirmenizi önermem hocam.Resmi satıcılardan alsaydınız daha iyi olurdu.

Maalesef XFX bu tarz verileri paylaşma konusunda çok kötü, kendi kartımın pad kalınlıklarını bulana kadar canım çıkmıştı, bulduklarımda net bilgi değildi bu yüzden kendim deneme yanılma yoluyla ayarladım, başka çarem yoktu. Bu sorun bir daha kesinlikle XFX tercih etmememe sebep olacak.

Kartınızla ilgili bulabildiğim en net kaynak bu;

Maalesef XFX bu tarz verileri paylaşma konusunda çok kötü, kendi kartımın pad kalınlıklarını bulana kadar canım çıkmıştı, bulduklarımda net bilgi değildi bu yüzden kendim deneme yanılma yoluyla ayarladım, başka çarem yoktu. Bu sorun bir daha kesinlikle XFX tercih etmememe sebep olacak.

Kartınızla ilgili bulabildiğim en net kaynak bu;

Sağ olun hocam bende araştırıp bulamamıştım. XFX çok illet bir marka. Yakın zamanda kart almayı planlıyorum ve bu kesinlikle XFX olmayacak :) Destek ekibi olsun bilgilendirme olsun ya da teknik servisi olsun çok zayıf. Eğer ikinci el alacaksanız merch modeli üzmez ama garantili bir kart arıyorsanız kesinlikle XFX alınmaması lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı