Alınan R5 7600 ve RTX4080 sistem nasıldır?

Benim de aklımda 4070 Ti almak vardı. 7600 ve 4080'li sistem almak daha iyi diyenler vardı. Aklıma girdiler. Sadece RAM'den dolayı biraz pişmanım. Yanlışlıkla yüksek cl aldım .

Benim de aklımda 4070 Ti almak vardı. 7600 ve 4080'li sistem almak daha iyi diyenler vardı. Aklıma girdiler. Sadece RAM'den dolayı biraz pişmanım. Yanlışlıkla yüksek cl aldım .
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bana göre de çogu oyun ekran kartı istiyorken, ekran kartından kısmak biraz kötü hissettiriyor. 6800XT zaten 4070 Ti seviyesinde çalışabiliyor.
Mesela Wukong oynamak istiyorum RT de. 4070 Ti biraz kötü çalışıyor.

FG olmadan ve DLSS tarzı şeyler olmadan FPS farkları. Ortalamada 7FPS farkı için işlemciden kısmak bukadar doğru değil. Ben yıllardır sistem önerisi yapıyorum. Bu kadar bütçede kim bu tarz bukadar işlemciden kısma dediğim önerimi dinlemediyse sonra özelden yazıp bana hakkını yemişiz kusura bakma şimdi şöyle şöyle problem çıktı ekstra para harcamak zorunda kaldık dediler. 1 seviye düşük ekran kartı takıp 5 seviye daha yüksek işlemci ve daha iyi başka parçalar takmak bana daha mantıklı geliyor.

Tİ super attığım düz 4070Tİ değil.

Ama işlemciyi zorlayan oyunları pek sevmiyorum . 7600 ekran kartını kolayca besliyebilir diye düşünüyorum .

Çok gereksiz fikirler dolaşıyor şu an. 4080 super çok daha iyi bir seçim diyorum ve konudan ayrılıyorum. Ram vs. düşük seçilebilir. Çünkü üstüne az para ekleyerek daha iyisi sonradan alınır. Ama ileride bir ekran kartı yükseltmesi yapmak çok daha pahalıya patlar ve gereksiz bir harcama olur. Çünkü bu sefer de işlemci veya ram geride kalacak.

Ama işlemciyi zorlayan oyunları pek sevmiyorum . 7600 ekran kartını kolayca besliyebilir diye düşünüyorum .
İşlemci ucu ucuna besliyor 2K'da 4K kullanırsan orası ayrı ama ilerde 4 sene sonra diyelim kart değiştirmek istedin busefer işlemci de değiştirmek zorunda kalırsın. Ayrıca işlemcinin FPS'ye hikayeli oyunlarda etkisi yoktur gibi bir durum yok. 7600 ve 7800X3D gibi devasa güç farkı olan işlemcilerde şu videoda göreceğin gibi FPS farkları da oluşturuyor. Zaten oluşturacağı FPS farkı 4080 super ve 7600 ile kullanacağın sistemdeki performans farkını kapatacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Reis bence sistem beni 4 5 yıl taşır. Ondan sonra sıkıntı çıkarsa satarım yeni sistem alırım.
Ben şu an sadece yüksek grafik tadını çıkarmak istiyorum. RAM'den kısmak istememiştim zaten, yanlışlıkla kötü olanı aldım, umarım PC'yi kurarlarken gönderdiğim maili alırlar.
Bu tartışmayı diğer sitelerde araştırdım, sizin dediğinizi diyen de var, 1440p de ise 4080s diyende var. Tercih gibi geliyor bana.
Adam 7800x3Dden 7600e geçmiş ve FPS farkı görmemiş. Sonuçta işlemci çok işe yaramıyor yüksek grafikli oyunlarda.
7600ü ileride satıp, 7800x3D ye geçerim bence sorun olmaz. Ama şu an bütçe sıfır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…