Alındı: 2. el Ryzen 3600 ve 1660 Super sistem

Bir şey fark ettim.
SATA portu ekran kartının altına mı geliyor hocam?
Şansınız yok sanırım, anakart üzerinden aşırtmışsınız kabloyu.

Eki Görüntüle 1728824

Gigabyte SATA portlarının konumunu ayarlama konusunda sıfır bir marka olduğu için böyle şeyler oluyor maalesef.

Hayırlı olsun Akif hocam.

Gigabyte SATA portlarının konumunu ayarlama konusunda sıfır bir marka olduğu için böyle şeyler oluyor maalesef.
Ya gerçekten öyle. Sistemi toplarken küfrettiğim tek nokta oldu sanırım. Koy alta iki tane L yapacak şekilde tertemiz olsun kasa. Ama olur mu? Yok ben bozacağım görüntüyü. Neyse ki güzel bir şekilde hallettiğime inanıyorum.

Bayağı iyi hocam. İş arası Alt Tab'a geçip oyun girebilirsiniz. Akar bayağı oyunlar.

Gerçekten öyle, insan az daha aşağıya koyar portları.
Mühendisleri düşünmesi lazım bunu.

Hayırlı olsun. Soğutma ve gürültü olayı nasıl? Gece çalışırken bebekden dolayı sessizlik gerekli.

Hayırlı olsun. Soğutma ve gürültü olayı nasıl? Gece çalışırken bebekden dolayı sessizlik gerekli.
Dark'ın fanını devir değişirken tıkırtı yaptığı için çıkardım. MSI kasadan çıkan iki ARGB fan var şu an üstünde. Ekran kartının fanları ve PSU fanları da devamlı çalışıyor. 0 dB yok çok şükür. Ancak gürültü yok. Oyunda elbette ses bir miktar artsa da rahatsız edici seviyede değil. Tabi sessizlik önemliyse Noctua gibi fanlar ve daha düşük frekanslar tercih edilebilir.

Güncelleme: MSI M100R kasanın içinden çıkan ARGB fanların birini egzoz, diğerini ise işlemci bloğuna taktım. Macun değiştirmeden önce sıcaklıklarda çok ciddi düşüş olmasa da ses epey azalmıştı. Üstüne bir de Maxtor CTG8 macun sürdüm ve ta da! Sıcaklıklar BAYAĞI fark etti. Small FFT sonucunu paylaşmam yeterli olur sanıyorum. 10 dakika işkence testi, tüm çekirdekler başarılı ve maksimum sıcaklık 77.1 derece. Yalnızca CPU fan ve bir adet egzoz fan. Üstelik çok da sessiz.

Eki Görüntüle 1732190

Son düzenleme:
Anakartı nereden buldunuz ya banada lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…