Ya gerçekten öyle. Sistemi toplarken küfrettiğim tek nokta oldu sanırım. Koy alta iki tane L yapacak şekilde tertemiz olsun kasa. Ama olur mu? Yok ben bozacağım görüntüyü. Neyse ki güzel bir şekilde hallettiğime inanıyorum.
@300319 vallahi iş görmekten fazlasını yapacak gibi. Sıvı soğutmaya geçersek 4.5 GHz ile Ryzen 5600'ün çoklu çekirdek skorunu yakalamış oluyoruz. Tabii her şey sentetik test değil ama Ryzen 3600 ile testlerde bu seviyeye çıkmak da az buz iş değil.
Dark'ın fanını devir değişirken tıkırtı yaptığı için çıkardım. MSI kasadan çıkan iki ARGB fan var şu an üstünde. Ekran kartının fanları ve PSU fanları da devamlı çalışıyor. 0 dB yok çok şükür. Ancak gürültü yok. Oyunda elbette ses bir miktar artsa da rahatsız edici seviyede değil. Tabi sessizlik önemliyse Noctua gibi fanlar ve daha düşük frekanslar tercih edilebilir.
Güncelleme: MSI M100R kasanın içinden çıkan ARGB fanların birini egzoz, diğerini ise işlemci bloğuna taktım. Macun değiştirmeden önce sıcaklıklarda çok ciddi düşüş olmasa da ses epey azalmıştı. Üstüne bir de Maxtor CTG8 macun sürdüm ve ta da! Sıcaklıklar BAYAĞI fark etti. Small FFT sonucunu paylaşmam yeterli olur sanıyorum. 10 dakika işkence testi, tüm çekirdekler başarılı ve maksimum sıcaklık 77.1 derece. Yalnızca CPU fan ve bir adet egzoz fan. Üstelik çok da sessiz.