[Alındı] i5 6600K ve GTX 970 Sistem

Herkese merhaba. 2 aylık bir süreç sonunda topladığım bilgisayarı yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. Bu ilk toplamam olduğu için heyecan seviyesi oldukça yüksekti. Bazı sorunlarla karşılaştım tabii ki. Bu sisteme çok benzer sistemler forumda birçok kişi tarafından daha önce toplandığı ve incelemeleri yapıldığı için ayrıntıyla sizleri boğmak yerine, parçalarla ilgili merak ettiğiniz konularda sizlere yardımcı olmak isterim. Bileşenlerle ilgili her türlü soruya cevap vermeye çalışacağım.

Öncelikle yeni kasa toplayacak olanlara üzerinde pek durulmayan bir kaç tüyo vermek istiyorum.
  • Kasayı toplamadan önce tüm bileşenleri kutusundan çıkarıp, kutularını çalışma alanının dışına almanız; toplama esnasında elinizin ayağınızın birbirine dolaşmasını ve hızlı hızlı toplama isteğinizin kaybolmamasını sağlayacaktır.
  • Kutulardan çıkarırken el kitapçıklarını bir araya getirin ve kuruluma başladıktan sonra onunki neredeydi gibi aramalardan kurtulun. Ayrıca kutu içeriklerindeki diğer belgeleri saklayacaksanız da, kutuları açarken o belgeleri de bir arada bir yere kaldırın.
  • Termal macunu kesinlikle elinize değdirmemeye çalışın. Eğer değdirirseniz en kolay yöntem kolonyalı mendil ya da direk kolonya ile yıkamak gibi duruyor. Ben o şekilde hızlıca hallettim en azından.
Gelelim kasa bileşenlerine;
  • Anakart: Asus ROG Z170 Maximus VIII Ranger
  • İşlemci: Intel Skylake Core i5 6600K
  • İşlemci Fanı: Cooler Master Hyper 412 PWM
  • Ekran Kartı: Asus Nvidia GTX 970 (Strix-GTX970-DC2OC-4GD5)
  • Ram: Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8) 2666MHz DDR4
  • SSD: Samsung 850 Evo 250GB M.2 Sata
  • HDD: Seagate SSHD 1TB 3.5" 7200rpm + 8GB Hbrid SSD
  • PSU: High Power Astro Lite 750W 80+ Gold
  • Kasa: Cooler Master Silencio 650 Pure Siyah
Çevre Bileşenler ise;
  • Ekran: Asus VS248HR 24" 1ms Full HD Led
  • Klavye: Logitech G105
  • Fare: Logitech G300s
  • Kulaklık: Logitech G430
  • Mousepad: SteelSeries QcK XXL
  • Koltuk: Türksit Speed Ofis Sandalyesi Siyah
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlginiz için teşekkür ederim. Kasaya ait bir kaç fotoğrafı altta bulabilirsiniz. Oyun oynadım ancak test niteliğinde bir şey henüz yapmadım. Ancak bilgilendirme için şunları söyleyebilirim.
  • Far Cry Primal'da yırtılmalar olduğu için V-sync açık oynuyorum yüksek ayarlarda. Neredeyse sabit 60 fps alıyorum. Ekran kartı maksimum sıcaklığı 65-66 derece oluyor.
  • Dota 2, Lol ve CS GO gibi oyunlarda ısındığını bile düşünmediğim için sıcaklıkları kontrol etmedim. Bu oyunlarda kasa fan hızlarını da zaten en düşükte bırakıyorum.
  • Kulaklıkla oyun oynadığım için oyun esnasında fan kontrolcüsü ile fan hızlarını arttırıyorum. Ses duymuyorum zaten kulaklık olduğu için. Normal kullanımda fan hızlarını azaltıyorum ve o şekilde kaç defa uyumuşumdur. Hiç ses yok gibi zaten.

Arka Kapak1.jpg
Kasa İçi.jpg
Kasa İçi2.jpg
Masaüstü.jpg
 
Son düzenleme:
Kardeşim oyun testlerini yapıp buraya atar mısın ve bende buna benzer bir sistem toplmayı planlıyorum memnun musun?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim oyun testlerini yapıp buraya atar mısın ve bende buna benzer bir sistem toplmayı planlıyorum memnun musun?
Sistemden çok memnunum öncelikle onu belirtmeliyim. Geceleri film ve dizi izlemeyi sevdiğim için bilgisayarın sessiz olması benim için önemliydi. Genelde bir şey izlerken uyuya kalmak en büyük zevklerimden. :)
Kasanın yalıtımlı olması, işlemci soğutucunun PWM olması ve ekran kartının belli sıcaklık altında fanlarını çalıştırmaması gibi özellikler benim için önemliydi. Bu sistemin bunun için en ideal çözümlerden biri olduğunu düşünüyorum. Şuana kadar bir çok oyun oynadım ancak test verisi biriktirmedim. Ama şunu söyleyebilirim hiç bir oyunda grafikleri normalin altına düşürmedim ve buna rağmen 45-50 fps altını ve 70 derece sıcaklığın üzerini görmedim. En yüksek çıktığım seviye de bile kasanın görece sessizliği beni çok mutlu etti. Detaylı oyun testlerini ekran kartı videolarını izleyerek de ulaşabilirsiniz sanırım. Çünkü henüz bileşenleri overclock'lu olarak kullanmıyorum.
Ayrıca merak edenler için sadece deneme amaçlı işlemciye overclock uyguladım. 4.6GHz hızında stabil bir şekilde 2 gün geçirdim ve tabi ki testlerle de işlemciyi sınadım. Bir sorun çıkmadı ve maksimum sıcaklık olarak 60 dereceyi gördüm. Ancak şuan ihtiyaç duymadığım için ve bileşenleri yormamak adına normal frekansta kullanıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı