Herkese merhaba. 2 aylık bir süreç sonunda topladığım bilgisayarı yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. Bu ilk toplamam olduğu için heyecan seviyesi oldukça yüksekti. Bazı sorunlarla karşılaştım tabii ki. Bu sisteme çok benzer sistemler forumda birçok kişi tarafından daha önce toplandığı ve incelemeleri yapıldığı için ayrıntıyla sizleri boğmak yerine, parçalarla ilgili merak ettiğiniz konularda sizlere yardımcı olmak isterim. Bileşenlerle ilgili her türlü soruya cevap vermeye çalışacağım.
Öncelikle yeni kasa toplayacak olanlara üzerinde pek durulmayan bir kaç tüyo vermek istiyorum.
Öncelikle yeni kasa toplayacak olanlara üzerinde pek durulmayan bir kaç tüyo vermek istiyorum.
- Kasayı toplamadan önce tüm bileşenleri kutusundan çıkarıp, kutularını çalışma alanının dışına almanız; toplama esnasında elinizin ayağınızın birbirine dolaşmasını ve hızlı hızlı toplama isteğinizin kaybolmamasını sağlayacaktır.
- Kutulardan çıkarırken el kitapçıklarını bir araya getirin ve kuruluma başladıktan sonra onunki neredeydi gibi aramalardan kurtulun. Ayrıca kutu içeriklerindeki diğer belgeleri saklayacaksanız da, kutuları açarken o belgeleri de bir arada bir yere kaldırın.
- Termal macunu kesinlikle elinize değdirmemeye çalışın. Eğer değdirirseniz en kolay yöntem kolonyalı mendil ya da direk kolonya ile yıkamak gibi duruyor. Ben o şekilde hızlıca hallettim en azından.
- Anakart: Asus ROG Z170 Maximus VIII Ranger
- İşlemci: Intel Skylake Core i5 6600K
- İşlemci Fanı: Cooler Master Hyper 412 PWM
- Ekran Kartı: Asus Nvidia GTX 970 (Strix-GTX970-DC2OC-4GD5)
- Ram: Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8) 2666MHz DDR4
- SSD: Samsung 850 Evo 250GB M.2 Sata
- HDD: Seagate SSHD 1TB 3.5" 7200rpm + 8GB Hbrid SSD
- PSU: High Power Astro Lite 750W 80+ Gold
- Kasa: Cooler Master Silencio 650 Pure Siyah
- Ekran: Asus VS248HR 24" 1ms Full HD Led
- Klavye: Logitech G105
- Fare: Logitech G300s
- Kulaklık: Logitech G430
- Mousepad: SteelSeries QcK XXL
- Koltuk: Türksit Speed Ofis Sandalyesi Siyah
Son düzenleyen: Moderatör: