Öncelikle herkese merhaba, adım Ekin. Uzun zamandır bu platformdaydım. Bazen saçma isteklerde bulunduğum oldu. Ama artık bilgisayarımı topladım. Bilgisayarı Vatan Bilgisayar'dan oyun amaçlı topladım. Toplam 4600 TL gibi bir fiyata denk geldi.
Sistemim:
- Intel Core i5 7600 işlemci
Ryzen almak çok istiyordum ama birkaç arkadaşımda Ryzen sorun yapınca Intel almaya karar verdim. Arkadaşımın sorunu ise, oyunu ne zaman alta atsa bilgisayarının donması.
- Ximatek TYR SD1264B İşlemci fanı
- Asus Strix B250G Gaming Anakart
Anakar muhteşem. İçinde barındırdığı Killer ethernet ve SupremeFX yongalarıyla eski bilgisayarıma göre ne kadar güçlü olduğunu fark ettim. (Eski bilgisayarım: i3 3.nesil , GT710m laptop
). Anakartın tek kötü yanı 1 tane harici fan girişi var. ben diğer fanları Molex ile bağlamak zorunda kaldım. Dolayısıyla Molex ile bağlanan fanların hzı kontrolünü yapamıyorum.
- GSkill 8GB RipjawsV RAM
- Asus GTX 1060 3GB O3G Ekran Kartı
Aslında 1050 Tİ alacaktım ama Şöyle düşününce vazgeçtim. 2 şeritli yol mu daha akıcıdır yoksa 3 şeritli yol mu? VRAM meselesine gelirsek de ULTRA ayar takıntım yok açsın yeter. Zaten bu ekran kartı düşünceme göre 2 yıl yetecektir
- OCZ 240GB TL100 SSD
- Toshiba 3.5'' 1TB 7200RPM Hard disk
- Corsair Carbide Champ/Spec01 600W Kasa
Kasanın tipi falan güzel ama tek kötü yanı tek fan ile gelmesi. Hatta benim gibi kasanız sıkışık bir yerdeyse fazladan fan almalısınız.
- Asus 21.5'' FullHD 1ms Gaming monitör
Ne yazık ki monitöru aldıktan sonra HDMI olmadığını fark ettim. Monitörde DP ve VGA girişleri var. Vatan bilgisayarda bana sorun çıkardı kablo bozukmuş vatan bilgisayara götürdüm kablonun bozuk olduğunu bulamadılar orijinal Windows almamı istediler. Bende yer miyim gittim mahallenin bilgisayarcısına adam çat diye buldu sorunu. Bir HDMI to VGA kablosu ve VGA kablosu verdi. Sorun çözüldü!
- Razer Ornata Chroma Klavye
Şuan bu yazıyı yazarken ne kadar zevk aldığımı anlatamam. Sesi Chroma ışığı muazzam. Klavyeyi D&R dan aldım. Diğer yerlere göre ucuz olması benim işin iyidi. Şimdi soracaksınız bu kalvyeye bu kadar para vereceğine ekran kartına yatırım yap. Hediye beyler bu
. Klavyeyi Razer Synapse programında garantisini girince 20 Dolarlık Razer surround pro programını verdi. Kulaklığımdan acayip 3D ses geliyor. Kulaklığım da Sony extra bass kulak içi kulaklık.
- Sony Extra Bass Kulak işi kulaklık
Eskiden kulağım kepce idi bu da beni çok rahatsız etti. Bir operasyondan geçtim düzeltildi kulağım ama biraz ağrı var hala bu yüzden kulak içi kullanıyorum. 1-2 aya ağrısı geçecekmiş kulağımın. Yani 1-2 aya kulaklık alabilirim. Aklımda Steelseries Siberia 200 var.
- Steelseries Rival 100 Mouse
Bu mouse'yi 1 yıldır kullanıyorum elime çok güzel oturan bir mouse. Artık değiştirmenin zamanı geldi. Aklımda yeni çıkan Razer Basiliks veya Lancahead var. Lancahead iki elle kulanım sunduğundan dolayı benim için tutuşunda zorlanma olacağını düşünüyorum. Bu nedenle aklımda basiliks var. Tam bir FPS oyuncu mousesi.
Oynadığım oyunlar ve FPS ölçümleri: (MSI afterburnerdan yapıyorum)
- GTA 5 Ultra ayarlarda maksimum 110, minimum 70 FPS.
- CS:GO Ultra ayarlar 4:3 Screen Ratio maksimum 300, minimum 170 FPS
- PUPG bu oyun beni çok üzdü nedense. Youtubeda çok araştırdım herkes benim ekran kartı ile yüksek FPS alıyorum adamlar ultra ayarda 60 sabit oynuyor ama ben low ayarlarda maksimum 100, minimum 40 FPS alıyorum. Ultra ayara aldığım zamanda maksimum 55, minimum 30 FPS alıyorum. Sorun ne olabilir.
- Battlerite Ultra ayarlarda maksimum 200, minimum 165 FPS
Sistemin fotoğrafları: (Satın aldığım masa gelmediği için tam bir fotoğraf atamadım kusura bakmayın!