Selam dostum, ekran kartımız, işlemcimiz ve anakartımız aynı; ben de aynı sistemi toplamıştım yakın zaman önce.
Sana çok kritik bir tavsiye vereyim mi? Dual channel RAM. Sistemi toplayalı 2 hafta oluyor ve birçok oyunda arzuladığım FPS değerlerine varamamıştım ve üzülmüştüm. Örneğin AC Origins'i High ayarlarda kalabalık yerlerde 35-45 fps bandında kaldırabiliyordu. Dishonored 2'de tüm ayarlar en yüksekteyken stutter giriyordu.
Sistemi değiştiremezdim ama şansımı deneyip aynı RAM'den bir tane daha aldım. RAM kullanımlarda pek bir değişim olmadı ama bil bakalım ne oldu? 35 fpslere düşen o kalabalık şehirlerde minimum aldığım FPS 55 oldu...
Diyeceğim o ki hem sana hem de bu kombinasyonla sistem alacaklara, kesinlikle RAM'i dual channel yapın! Multi tasking olarka da daha rahat bir performans sunuyor. Oyuna gireceğim, şu tarayıcıyı, Spotify'ı kapatayım derdi de yok.
İnanılmaz bir performans artışı oluyor. CSGO'da da en düşük ayarlarda 1080p'de 240 fps civarında alıyorken şu an 280 bandında alıyorum.