[Alındı] i5 8400 ve GTX 1060 6 GB Sistem

atako1907

Hectopat
Merhabalar herkese, yaklaşık iki hafta önce topladığım parçaları dün montajlama fırsatı bulabildim. Almayı düşünen kişilerin de aklında bir fikir olması için ve çok önemli bir uyarı yapmak için bu konuyu açtım.
Sistem Özellikleri:
  • i5 8400 2.8-4.0 GHz 892 TL
  • MSI GTX 1060 6 GB 6GT V1 1709 TL
  • MSI H310M PRO-VDH+ 8GB CORSAİR VENGEANCE 2666MHz RAM 893 TL
  • CORSAİR FORCE LE200 240 GB SSD 369 TL
  • PHANTEKS P300 600 W DAHİLİ TEMPERLİ CAM KASA 553 TL
  • AKASA VİPER S-FLOW 12 CM YUVA İÇİN 14 CM PWM FAN 68 TL
  • BENQ XL2411 24" 144 HERTZ 1MS MONİTÖR 1194 TL
Toplam: 5678 TL

Eksikler:
  • HDD
  • 8 GB RAM
  • 3. Parti İşlemci Soğutucusu
Önemli Uyarı: Beyler öncelikle H310 anakart alacaklar için söylüyorum. Anakart phanteks P300 ile uyumlu bir anakart değil. Anakart ekonomik olduğu için bazı şeylerden kısmışlar. Örneğin egzoz fan dışında ekstra bir fan takamıyorsunuz. Molex ile PSU'ya bağlamanız gerekmekte. P300'ün kendine has RGB LED'lerini takabileceğiniz Pinler anakartta yok. Ayrıca JFP1 JFP2 girişlerinde de sıkıntı yaşadım. GND 1 Sensor olan Pinlerin GND ile 1 soketinin yuvalarını değiştirdim sensor soketini boşa çıkarttım öyle oturdu.

20180426_171421-min.jpg
20180428_174654-min.jpg

Oyun performansı olarak ben çoğunlukla CS:GO oynadığım için dün sadece onu yükledim. Diğer oyunları da test edersem güncellerim. CS:GO'da 1024x768 Low ayarlarda 5v5 rekabetçi maçta 300-400 FPS alıyorum. Aim maplerinde 600-700 FPS bandında geziyor. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam dostum, ekran kartımız, işlemcimiz ve anakartımız aynı; ben de aynı sistemi toplamıştım yakın zaman önce.

Sana çok kritik bir tavsiye vereyim mi? Dual channel RAM. Sistemi toplayalı 2 hafta oluyor ve birçok oyunda arzuladığım FPS değerlerine varamamıştım ve üzülmüştüm. Örneğin AC Origins'i High ayarlarda kalabalık yerlerde 35-45 fps bandında kaldırabiliyordu. Dishonored 2'de tüm ayarlar en yüksekteyken stutter giriyordu.

Sistemi değiştiremezdim ama şansımı deneyip aynı RAM'den bir tane daha aldım. RAM kullanımlarda pek bir değişim olmadı ama bil bakalım ne oldu? 35 fpslere düşen o kalabalık şehirlerde minimum aldığım FPS 55 oldu...

Diyeceğim o ki hem sana hem de bu kombinasyonla sistem alacaklara, kesinlikle RAM'i dual channel yapın! Multi tasking olarka da daha rahat bir performans sunuyor. Oyuna gireceğim, şu tarayıcıyı, Spotify'ı kapatayım derdi de yok.

İnanılmaz bir performans artışı oluyor. CSGO'da da en düşük ayarlarda 1080p'de 240 fps civarında alıyorken şu an 280 bandında alıyorum.

Selam dostum, ekran kartımız, işlemcimiz ve anakartımız aynı; ben de aynı sistemi toplamıştım yakın zaman önce.

Sana çok kritik bir tavsiye vereyim mi? Dual channel RAM. Sistemi toplayalı 2 hafta oluyor ve birçok oyunda arzuladığım FPS değerlerine varamamıştım ve üzülmüştüm. Örneğin AC Origins'i High ayarlarda kalabalık yerlerde 35-45 fps bandında kaldırabiliyordu. Dishonored 2'de tüm ayarlar en yüksekteyken stutter giriyordu.

Sistemi değiştiremezdim ama şansımı deneyip aynı RAM'den bir tane daha aldım. RAM kullanımlarda pek bir değişim olmadı ama bil bakalım ne oldu? 35 fpslere düşen o kalabalık şehirlerde minimum aldığım FPS 55 oldu...

Diyeceğim o ki hem sana hem de bu kombinasyonla sistem alacaklara, kesinlikle RAM'i dual channel yapın! Multi tasking olarka da daha rahat bir performans sunuyor. Oyuna gireceğim, şu tarayıcıyı, Spotify'ı kapatayım derdi de yok.

İnanılmaz bir performans artışı oluyor. CSGO'da da en düşük ayarlarda 1080p'de 240 fps civarında alıyorken şu an 280 bandında alıyorum.

Öncelikle tavsiyen için sağol. Ben de o durumu farketmiştim ama maddi durumdan dolayi ertelemek zorunda kaldim. Youtubede 2x4 RAM ile 1x8 RAM arasında PUBG gibi bir oyunda ortalama 25 FPS fark oluştuğunu görünce moralim bozulmuştu. Ama şuan benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor. İnşallah yaza doğru bir stick daha alırım

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı