Arkadaşlar 1 yıla yakın bekleyişin ardından sistemimi topladım, yardım ve paylaştığınız fikirleriniz için teşekkür etmek istiyorum hepinize.
1 seneyi bulmasının sebebi önce DDR3 olarak toplayıp daha sonra parçaları DDR4 ile değiştirmiş olmam.
Kullanılan parçalar;
Anakart: MSi Z170A Gaming
İşlemci: Skylake i7 6700K
GPU: MSi GTX970 Gaming
Bellek: Ballistix 8GB 2400 MHz DDR4 (tek slot olarak aldım 2 3 ay sonra bir 8 daha eklemeyi düşünüyorum)
HDD: Seagate SV35 2TB Surveillance
SSD: Samsung EVO850 250GB
CPU Soğutucu: Cooler Master Hyper 212EVO
PSU: Zalman ZM700-GLX
Kasa: Zalman MS800
Monitör: Asus VS278
UPS: Boost 1000VA
Bide TP-Link PCi WiFi kartı aldım sonradan pek memnun kalmadım odaya kablo çektim sonradan.
Toplamda 6100-200 civarı bir fiyata geldi.
Uzun zamandır masaüstü kullanmadığım ve PC ile pek ilgilenmediğim için program ve olması gerekenler ile ilgili destekte isteyeceğim sizden. O.C. yapmadım ama yine de işlemci sıcaklığı ya da FPS değerlerini görmek için neler yapmam gerekiyor? Bu tür şeyler ve güncel olmazsa olmaz programlarınızı paylaşırsanız sevinirim. Tekrardan fikir paylaşımı yapan herkese teşekkür ediyorum.
Biraz büyük olması haricinde çok memnunum. Fan kontrolü olması, kablo kanalları, şekli, pratik oluşu filan çok güzel. Tavsiye ederim kasa değiştirmeyi düşünüyorsanız. @Bilgehan Demirkaya