[Alındı] Intel i7 6700 Gigabyte Z170 HD3P Sistem

Ali57

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle hepinize iyi sosyaller dilerim. Ben dün tüm parçalarını internetten aldığım bir sistem topladim ve kargolarin gelmesini bekliyorum. Bilgisayardan ne kadar çok anlasam da başkalarının fikirlerini almak her zaman iyidir. Sistem bileşenleri şu şekilde.
  • Intel i7 6700 İşlemci
  • Gigabyte Z170 HD3P Anakart
  • Corsair 16 GB 8x2 2400 MHz RAM
  • Zalman Z11 Neo
  • Aerocool KCAS 600W 80+ Bronz PSU
Benim eski bozulan bilgisayarimdan kalan 7200 RPM'lik bir sabit diskim zaten var, o yüzden HDD almadım. İşlemcinin çarpan kilidi açık olmamasına rağmen Z170 yongalı bir anakart almamin sebebi ise şu. Önceden Gigabyte H170 Gaming 3 anakart düşünüyordum. Vatan bilgisayarda 390 TL idi. Lakin stokta kalmamış, diğer sitelerde ise 500 TL üstü fiyatlara satılıyordu. Ben de düşündüm H170 yongalı bir anakart alayım diye ama zaten HD3P'nin fiyatı ucuzdu.

Ekran kartı olayı ise ben bir süre HD 530 ile idare etmeye çalışacağım. Daha sonra bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Sistem hakkında görüşlerinizi merak ediyorum. Hepinize iyi sosyaller dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben de öyle düşünüyordum ama bilgisayarı toplamak için yeterli param olmasına rağmen bazı aksaklıklar yüzünden bilgisayarı çok bekledim. Elbette iki işlemci arasinda fark olacak ama daha fazla beklemek istemiyorum. Kaby Lake hakkında fazla araştırma yapmamıştım ama sanırım Aralık ayında çıkıyordu. Üstelik ülkemize yeni giren bir ürün her zaman asıl fiyatından pahalıya satılır tıpkı GTX 10XX serisinde olduğu gibi. Normal fiyatlara inmesini beklemek gerek bu da daha fazla beklemek anlamına geliyor. Kargolar elime ulaşınca hepsinin fotoğrafını koyacağım. İlginiz için teşekkür ederim.

Parçalar geldi lakin RAM'lerde bir sıkıntı oldu. Sipariş ettiğim sitede stoklarda kalmamış bu yüzden para iadesi yaptılar. Ben de başka bir siteden Kingston 16 GB 8x2 2133 MHz DDR4 RAM aldım. O da pazartesi veya salı gelir onları da fotoğrafa eklemeyi gerek görmedim. Resim 1 MB'dan büyük olduğu için link ile atabiliyorum mobilde olduğum için sıkıştırmaya falan üşendim
http://i.hizliresim.com/PQWXP9.jpg

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…