[Alındı] Z170A Gaming M7 + i7 6700K + 980 Ti Sistem

Diğer üç tanesi GPU radyatör fanı,
3 girişli GPU fanı nasıl oluyor? Görünürde bir fan var ve 1 fan girişi olması lazım(sitesini kontrol etmedim).
CPU radyatör fanı
CPU fanda 2+1 olabilir belki çünkü bazı sitelerde 2 radyatör, 1 kontrolcü bağlantısı gözüküyor.
2 fan da kasa kapaklarında var 8mm olanlardan, direk PSU'ya bağlı. Ön yüzeydeki fanları yine de çıkartayım mı yoksa kalsın mı?
Su soğutmalı olduğundan içte oluşacak sıcaklık pek olmayacağından boşa toz çekmesin içine.

Özür dilerim yeterince açık yazmamışım, toplamda üç tanesi demek istemiştim. 1 GPU ve 2 CPU kablosu.

CPU için radyatör ve fana birer tane kablo ayırılmış.

Tamamdır dış fanların SYSFAN'daki bağlantılarını sökerim. Komple demonte etmek çok zor geliyor, kablo düzenim biraz bozulacak yoksa.

Biraz önce DVD-RW de satın aldım, sistem tamamlanmış oldu. Orjinal W7 lisans kodu da ulaştı elime. Akşam bir aksilik olmazsa stabilite testi paylaşmış olurum inşaallah.

Kurulumu dün akşam tamamladım. Çok şükür sıkıntısız halloldu her şey. Bir tek DVD Sata kablosunu biraz dikkatsiz takmışım, CPU fanına değiyormuş. İlk açılışta tır tır tır sesler gelince tırstım. Onu düzeltince her şey kusursuz işledi. Şuan internet bağlantım yok, ofisten gerekli driverları indirip akşam kuracağım. Modem için de kablo çekmem gerekecek. Wi-fi adaptörleri performans açısından pek cazip gelmiyor. İnternet bağlantısını sağladıktan sonra daha detaylı fotoğraflar ve benchmark sonuçlarını paylaşacağım. Oyun test istekleri alabilirim ama çok fazla oyunum yok, nasıl olacak o iş bilmiyorum.

Seahawk'tan memnun musunuz? Oyun için sıcaklık değerlerini paylaşırsanız çok iyi olur.

Birkaç gündür fotoğraf paylaşmaya çalışıyorum ama bir türlü yükleyemedim siteye. Her birinin boyutu 500KB olmasına rağmen yüklenmedi. O yüzden gecikti bu kadar. Özet olarak söyleyecek olursam;

GPU boşta sıcaklık (internette gezinirken, video izlerken): 28-30 derece.
GPU oyun esnasında sıcaklık: Fallout 4'te full ayarlarda ortalama 50-60 derece. Tomb Raider'da MSAA, HBAO gibi ayarların hepsi en yükseğe alındığında kısa süreliğine maksimum 70 derece gördüm. Genel seyir 60-65 arasıydı. GPU'ya yüklenmeyen bir sahne olduğunda 1 dakika bile sürmeden sıcaklık 50 dereceye geriliyor.

CPU boşta sıcaklık (internette gezinirken, video izlerken): 25-27 derece.
CPU oyun esnasında sıcaklık: Şu ana dek maksimum 50 derece gördüm.

Oda sıcaklığı 25+ derece. Kasada içeriye doğru hava alan hiç fan yok. Kasa yan kapaklarındaki 2 adet 8mm'lik fanları adamdan saymıyorum.

Ses konusuna gelecek olursak, gecenin körü diye tabir ettiğimiz sessizlikte sadece CPU pompa sesini duyuyorum biraz. GPU üstündeki kendi fanından ses gelmiyor, GPU radyatör fanını duymak da neredeyse imkansız. Kasanın arkasına kulağımı dayadığımda ancak biraz sesini duyabiliyorum. Oyun esnasında kasadan gelen herhangi bir sesin yükseldiğine hiç şahit olmadım.

Başka sormak istediğiniz bir şey olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

@Egehan Orçun Çok teşekkürler. Temennim herkesin istediği sisteme sahip olması. Uzun süren sabır döneminden sonra böyle bir bilgisayara sahip olmak çok güzel bir duygu.

Fotoğraf paylaşamama sorunumu garip bir şekilde çözdüm. Zenmate ile başka ülke üzerinden bağlanınca yavaş da olsa yükledi. İlginç. Buyrun sisteme dair birkaç görsel.

Çalışır vaziyetteki halini daha net çekemedim malesef. Fotoğraf makinesi olmayınca eldekiyle yetinmek zorunda kaldık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…