[Alındı] Zalman Z11 NEO

FX 8350 işlemciyi Asus'un yazılımı sayesinde otomatik olarak 4.0 ghz'den 4.3 ghz ye overclock ettim. Merak eden arkadaşlar içinde ısı değerleri ve fan hızlarını gösteren ekran görüntüsünü paylaşıyorum. ( Kasadaki fanlardan ses geliyor arkadaşlar hani çok rahatsız edici bir ses değil ama ses var belki her kasadaki gibi normaldir ama ben yalnız yaşadığım ve pek ses olmadığı için etrafta bana fazla gelmiş olabilir bir de kasayı masamın üzerine koydum belki onunda etkisi vardır. )

Ram değerleri kafama takıldı çift kanal kullanıyorum acaba ondan mı öyle orada öyle görünüyor sistemi açıp bakınca 1333 görünüyor. Enteresan.
 
Ramle ilgili sanırım "XMP" diye bir şey yapman gerekiyordu. Technopat videolarında görmüştüm. Biostan bir ayar yapılması gerekiyor. Araştırmanı öneririm.

Dostum ben senin için araştırdım. Link atmanın yanlış olacağını düşünüyorum. XMP RAM nedir? Nasıl aktif edilir ? diye bakarsan bulabilirsin.
 
Sistemi eski haline çevirince düzeldi 1333'den 1600'e aldım. Sağ ol yardımın için.
 
Teşekkürler. Malzeme kalitesi iyi sadece arka pcı slotlarının takıp çıkarmalı olmaması benim hoşuma gitmedi geri kalan yönleri oldukça iyi.
SSD yeri yok değil mi ? Fanlar çok mu sesli çalışıyor?
 
SSD yeri yok değil mi ? Fanlar çok mu sesli çalışıyor?
Disk yuvalarında SSD için ayarlanmış vida delikleri mevcut yani disk yuvaları SSD için uygun sadece güç bağlantısını yaparken sorun çıkartıyor.
Eğer SATA güç bağlantısının ucu bu şekilde ise sorun çıkartıyor

Ama bu şekilde düz ise sorun çıkmıyor.

Not : Bunu düz hale getirmek için çeviri kablolar mevcut.

Fanlar çok sesli çalışmıyor hatta dönüş hızları da düşük büyük ihtimalle ben masanın üzerine aldığım için bana sesli geliyordur zaten fan seslerinin gelmesi normal ama aşırı bir gürültü yok normal sayılabilir. Akşam ufak bir ses kaydı yapıp link veririm dinlersiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…