Alışkanlıktan nasıl vazgeçilir?

Bende nefes almadan duramıyorum.

Şaka bir yana yapmayın hocam. Yapacağınız zaman dikkat kesilip yapmamaya çalışın. Kendinize engel olun.

Bu tarz durumlarda tetikleyici bir durum olması gerektiği söylenir genellikle. Yani size dışardan bakan gözlerle, önemsediğiniz bir insanın ne düşünebileceğini hayal edin. Hakkınızdaki düşünceleri veya şüpheleri ne yönde olurdu ? Bu şekilde düşünerek iradenizle alışkanlığı bırakmaya karar vermeye başlamışsınız demektir.

Muhtemelen mouse bozulduğu zaman bu huydan kalıcı olarak kurtulursun. Yıllar önce internet kafelerde yapardım aynısını, eve PC alınca da ayda yılda bir tekrarlıyordum fakat şimdi böyle bir cinslik yapmıyorum. Beni vazgeçiren şey, bozulmasına sebebiyet verme düşüncesiydi. Tabi her alışkanlığın çözümü kişiye göre değişir.

Bilgisayara bakarken fareyi sürekli 2-3 cm kaldırıp hızlı vuruyorum. Alışkanlık oldu sonra tırnagımı masaya vuruyorum bilerek. Nasıl vazgeçeceğim?

Bilimsel olarak 21 gün boyunca bunu yapmazsan bir daha da yapmazsın. Kendi kendine sahip çık. ( bu arada konunun 1.5 yıllık olduğunu görmemişim pardon )

Bilgisayara bakarken fareyi sürekli 2-3 cm kaldırıp hızlı vuruyorum. Alışkanlık oldu sonra tırnagımı masaya vuruyorum bilerek. Nasıl vazgeçeceğim?

1. alışkanlık bende de var farenin düz olmadığı hissiyatı var 2-3 kere art arda vurunca rahatlıyor insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…