Alkol ile temizleme bilgisayarı etkiler mi?

Makaleler
1
Merhaba, geçen gün ülkemizde ilk koronavirüs vakası onaylandı. Bugün sprey şeklinde %70 alkol içeren el dezenfektanı aldım. Yurtta kalıyorum yaklaşık 700 kişilik. Odam iki kişilik ve tuvalet, banyo, mutfağı ortak 4 kişi kullanıyoruz. Ne kadar temiz olabileceğini tahmin edebilirsiniz. Aldığım spreyi elimde kullanıyorum fakat ara sıra telefonuma ve bilgisayarımın klavye - touchpad kısmına sıkarak bezle silmek istiyorum. Biraz önce klavye ve touchpad hariç plastik yerlerine sıkarak bezle ile silerek denedim ve sildikten hemen sonra uçtu gitti. Acaba biraz uzak mesafeden sıksam ve hemen üzerinden bez ile geçsem klavye veya tocuhpad'e zarar verme ihtimali var mıdır?

Kullandığın telefon, touchpad kağıttan değilse pek bir şey olmaz.

Zaten camsilinde içinde alkol var o yüzden bir sıkıntı çıkarmaz.

Koronavirüs sadece 1 kişide gözüktü. Bu kadar abartmanız saçma. Telefonunuza ve bilgisayarınıza bulaştıysa size de zaten bulaşmıştır. Havadan ve temas ile bulaşıyor. Kendi kişisel eşyalarınızı fazla temizlemek bir işe yaramaz. Sadece coronavirüs olma ihtimali olan birinden kapma ihtimalinizi azaltırsınız. Her neyse uzak mesafeden sıkıp temizlemeniz sorun olmaz. Alkol uçucu olduğu için çabuk kuruyacaktır. Uzaktan sıkıp temizlerseniz touchpad kenarlarındaki deliklerden veya yollardan kaçırmazsanız sorun olmaz. Gerekirse beze sıkıp öyle silin.

%70 alkol içeriyorsa geri kalan kısmında büyük ihtimalle su vardır ve elektriği iletir. O yüzden kullandığın yerlerde devre olmamasına dikkat et.

Corona virüsü hemen kapılan bir şey değil vücudun da etki gösterebilmesi için 6 saat gibi bir süre geçmesi lazım. Eğer sen bu 6 saat içinde tuzlu gargara veya sıcaklığı 26 derece üstünde bir şey içersen virüsü ciğerlerine gitmeden öldürmüş olursun.
Telefonunuzu kolonya ile temizleyebilirsiniz. Alkol oranı %80 ve üzeri olduğu için virüsü öldürüyor.

Şuanki mevsim şartlarında birşey diyemem.Ama önceden başıma geldiğinden uyarmak istedim, kolonya sıcakken bu şekilde kullanmamanı tavsiye ederim.Bezi ıslatıp silmen daha iyi olur.Diğer türlü ekran veya plastik aksamda leke bırakabilir.

Koronavirüs sadece 1 kişide gözüktü. Bu kadar abartmanız saçma.
Evet bir kişide gözüktüğünü biliyorum. Bir süredir dünya üzerinde toplam kaç kişiye bulaştı, kaç kişi iyileşti ve kaç kişi öldü bunları da takip ediyorum. Oranladığımız zaman aslında çok küçük bir oran fakat temizlik konusunun yerlerde süründüğü yurt gibi bir yerde de elimden gelen önlemi almak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…