Viski konusunda gerçekten yardımcı olabilirim. Tavsiyelerim bütçeden bağımsız olacaktır.
Genelde Single malt tercih ederim. Amerikan viskileri pek tercihim değildir o yüzden o konuda fikirlerimi sunmak pek istemedim.
benriach the smokyten: komik gelebilir ama samimi arkadaşlar toplanıp 5 kilo kırmızı et alarak samimi bir mangal ortamı kurmuşsun hissi uyandırıyor. O ismindeki smoky ibaresinin hakkını gerçekten veriyor. Beğenerek içtiğim viskilerden birisi. Ağaç, orman hisleri alttan vurur.
lagavulin : Aşık olduğum viskilerden birisidir. Ada viskisidir. İs, kömür ve deniz kokusunu o yanıklığı mayhoşluğu kanınızın derinliklerine kadar kokladığınız anda hissedersiniz. Soğuk yağmurlu bir akşam adada yalnız kalmışsınız hissini verir. O ada dumanlarını gerçekten hissedeceğinize garanti veririm. Single malt ve iskoç viskisidir.
glenlivet : Daha tatlı ve mayhoş hafif meyvemsi tatlar fakat bu tatları inanılmaz baskın hissetmeyeceğiniz ve ağzı yormayan oldukça güzel bir viskidir. Single malt ve iskoç viskisidir.
macallan: Daha vanilyamsı ve fıçı tadını hissedebildiğiniz. Fıçı tadını çok baskın olmasa da yine de yandan gelmesini isterseniz tercih edebilirsiniz. Single malt ve iskoç viskisidir.
talisker: içimi inanılmaz rahat ve meyve tatlarını kademe kademe hissedebileceğiniz çok güzel bir viskidir. Alttan sürekli çok hafif hafif tropik meyve dokunuşları gelir. Sıcak bile rahat rahat içtiğim nadir viskilerdendir. Single malt iskoç viskisidir.
jack Daniel's sinatra select: en başta belirttim fakat bütçeyi zorlayacak bir viski. O viski fıçısını gerçekten ağzınızda gezdiriyormuş hissini veren bir viski. Bir kere deneme fırsatım oldu gayet hoşuma gitmişti. Bunun dışında klasik jack Daniel's da fena değildir. Amerikan viskisidir.
laphroaig: Lagavulin'e hafif benzeyen ve oldukça hoşuma giden bir viski. Tercihlerim arasında her zaman yer alır ve koku olarak her zaman tatmin eder. Single malt ve iskoç viskisidir.