Alkol ve sigaradan insanlar nasıl zevk alıyor?

oggy2134

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
rtx 3060 i5 12450h 512 gb ssd 16 gb ram
Sigara tadı çok kötü. Alkol Viski zaten berbat, nasıl içiyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanlar depresyona girdiklerinde geçiçi bir kurtuluş gibi görüp başlayabiliyorlar hocam kısa süreli mutluluk gibi düşünebilirsin.

Adı üstünde bağımlılık yapan maddeler. İnsanlar bağımlı olduğu için kullanıyor, tadını beğendikleri için değil.

Sigara içiyorum, 2 yıl oldu ve berbat bir şey kabul. İlk içtiğimde gelen nikotin mutluluk vermişti, daha fazla içmeye başladım ve zaman içinde aldığım nikotin mutluluk vermedi, üstüne almazsam rahatsız hissediyordum. Böyle böyle bağımlılık yaptı, şu aralar azaltıyorum.

Alkol konusu ise karışık; kimisi kaliteli içer, kafası için içmez tadında bırakır. Kimisi sarhoş olmak için içer bağımlı olur.

Benim şahsi düşüncem sigara alkolden beter.

İnsanlar alkol ve sigaradan zevk alıyor çünkü beynin ödül sistemini manipüle ediyorlar. Alkol beyinde GABA ve dopamin salgısını artırarak rahatlama, keyif ve geçici bir mutluluk hali yaratır. Sigara ise nikotinle dopamin salgısını tetikler, bu da kısa süreli haz ve rahatlama hissi verir.
Yani zevk denen şey kimyasal bir bağımlılık, beynin biyokimyasal oyunudur. Beynin istediği bu uyarılmaları aldığı için “zevk” diye tanımlar. Gerçekte ise bağımlılık, sağlık kaybı ve uzun vadede mutsuzluk getirmektedir. Acınası insanların kendini tatmin şeklidir ve bu iki maddeyi sadece acınası insanlar kullanır, aynı Tiktok gibi.

Bunları tadından dolayı içen yok ki. Alkol sarhoş ettiği için bir yerden sonra bağımlılık yapıyor sigara da aynı şekilde içinde ki nikotinden dolayı dopamin falan salgılıyor bagımlı yapıyor.

Bırakmaya çalışın hocam bugün babamın arkadaşı 2. kez kalp krizi geçirdi sigaradan dolayı aman dikkat edin.

Sigara tadı çok kötü. Alkol viski zaten berbat, nasıl içiyorsunuz?

Hocam vücutta anlık dopamin salgısını artırıyor ve ilk kullandığında seni biraz mutlu ediyor ama sonra vücudunun dopamin eşiği yükseliyor ve vücut onu aldığında mutlu olmuyor fakat almadığında mutsuz oluyor bu da bağımlılık yaratıyor. Bu yüzden hayatları boyunca bunları kullanıyorlar.

Acınası insanların kendini tatmin şekli diyebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…