Alkol ve sigaradan insanlar nasıl zevk alıyor?

Bu tarz bilmeden konuşanlar da aynı kefede benim için. Sigara dümdüz bir bağımlılık buna diyecek birşey yok ama alkol yüzde 90 keyfi içilen öyle kolay kolay bağımlı olamayacağınız birşey. Kafa yapsın eğlenceyi arttırsın diye kullanılır. Alkolü her içeni bardan çıkmayan içip içip dağıtan elemanlardan sanıyorsun gibime geldi. İçmesi keyiflidir ve hayır deccal işi değildir 2 3 günde bir içmeyin yeter. Aşırı sık tüketilmezse sağlık olarak zararı baya az yok değil ama herşey gibi onun da belli miktarından fazlası zararlı.

Sigara tadı çok kötü. Alkol Viski zaten berbat, nasıl içiyorsunuz?
Tadları değil olayı çünkü. Sigara boş bir bağımlılık ama içeni de tadından içmiyor zaten. Alkol ise arada kafa dağıtmak veya eğlenmek için içiliyor içkiliyken aldığın keyif ile ayıkken aldığın aynı olmuyor. Viski ben de sevmiyorum ama şarap vodka veya rakı gayet içilebilir içkiler ilk içişinde tadını seven görmedim daha ki alışan da sevmiyor zaten sadece alışıyor. Zevk alınmayacak kadar kötü değil.

Evet o cümleyi ben yazmıştım arkasında da duruyorum bu yüzden melankoli için içen çok insan var. Duygusallığınız arttığı için anıların hislerini ya da umudunu daha çok arttırıyor. Sigara çok saçma bir bağımlılık çünkü 5 dk stresin azalıyor sonra daha da artıyor böyle bir bozukluğa sebep oluyor. Ama içkide illaha zil zurna olmaya da gerek yok 2 bardak yoğun alkollü birşey iç çakır keyif olur oturursun yerinde. Zaten bağımlı olan adama da saygı duyarım öyle hergün içebilmek için cidden travman falan olması lazım fazla içince ertesi gün tadı berbat geliyor ağzına sürmüyorsun 1 2 hafta. Çok sarhoş olacak şekilde ayda max 3 kere içebilirsin zaten.

Son düzenleme:
Alkol beynin GABA (sakinleştirici) sistemini uyarır ve dopamin salgısını arttırır. Bu kısa vadede rahatlama, keyif hatta özgüven patlaması hissi yaratır.

Sigara ise çok hızlı bir şekilde beynin ödül sistemini (dopamin) tetikler. Sigarayı içtiğin ilk 10 saniyede etkisini gösterir yani beyne "iyi hisset" mesajı gönderir.

Bazı insanlar için alkol ve sigara bir kaçış aracıdır, sıkıntı stres kaygı can sıkıntısı gibi hislerle başa çıkmak için kullanılır. Kimileri için bir ritüele dönüşür. Kahve + sigara ya da hafta sonu bira gibi.

Alkol ve sigara toplumun bazı kesimlerinde "büyümüşlük", "havalılık", "coolluk", "rahatlık" sembolü görülür.

Gençlerde arkadaş grubu baskısı çok etkilidir. "Herkes içiyor" algısı eksiklik duygusu yaratır. Zaten çoğu bağımlılıklar bu şekilde başlar.

İlk zamanlar zevk gibi görülen his zamanla bağımlılığa dönüşür. Kişi keyif almak, zevk almak için değil de yoksunluk yaşamamak için içer.

Kısacası "acınası" ve "zavallı" insanların kendini tatmin etme şekli diyebiliriz.

Bağımlılık meselesi. Çoğu kişi, bir kereden sorun olmaz diyerek içiyor ve sonra bağımlısı oluyor. İçmiyorsanız hiç başlamanızı tavsiye etmem. Para da dayanmaz, çok pahalılar.

Sigara kokusundan tiksindigim birseydir, yakın zamanda kaza geçirdim ve bu benim için zor geçti. Yeşil reçeteli agri kesicilerle rahatladigim zamanlarda birlikte alınan iki bira mis gibi uyumami sağlatiyor...

Sigara kokusundan tiksindigim birseydir, yakın zamanda kaza geçirdim ve bu benim için zor geçti. Yeşil reçeteli agri kesicilerle rahatladigim zamanlarda birlikte alınan iki bira mis gibi uyumami sağlatiyor...
Alkol ile ağrı kesici niye alıyorsunuz hocam bence çok riskli. Birada alkol fazla yok ama yine de almazdım ben olsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…