All-ın-one bilgisayarların ekran kartı tipi

SDemir

Kilopat
Daha fazla  
Konuyla ilgili Google'da araştırma yaptım ama bulamadım ve tam olarak anlayamadım. Bu cihazların kullandığı ekran kartı soketi nedir? İşlemci soketi normal bildiğimiz masaüstü soketi.

Dosya Ekleri

• 2021-01-23.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 75
Hocam bu tür cihazlar gömülü cip kullanıyor. Artın notebook cihazlarda işlemciye de bu şekilde gömülü. Bunlara müdahale etmek için BGA tipi aparatlar gerekiyor ki müdahale dediğim de onarım, yükseltme şansınız yok.

Soket göremedim ben. All-in-one bilgisayarlarda bildiğim kadarı ile mobil GPU olması lazım.
Videonun devamında kartı söküyor Dakika: 24:40.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hp'nin bu serisinde kullandığı kartlar GTX 1650, RTX 2060, 2070.

Kaçıncı dakika? Ayrıca ekran kartı mobil yani gömülü. Gömülü olduğu için de soket olmaz. Ama gömülü olduğu kısım çıkarılıp yenisi takılabilir. Yanlışım varsa düzeltin.

24:40'ıncı dakika.

Hocam sanırım sizin cihazda soket alt tarafta var dikkat emtmedi ilk başta ancak kartı söktükten sora yukarı doğru çektiğinizde soketten ayrılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…