Merhabalar. Elimde bir All-in-One PC var ve notebook parçalarını kullanıyor. Benim sorum; anakartımın desteklediği belleğin en fazla 8 GB olduğunu biliyorum fakat çeşitli programlarda 16 GB desteklediğini de gördüm. Ben zaten 8 GB bellek alacağım ama şu an PC'nin içindeki gibi DDR3L mi almalıyım yoksa daha hızlı bir bellek de takabilir miyim?
DDR3 1600 MHz CL11 1.35V SODIMM bellek alacaksınız. Daha hızlı, frekansı farklı başka bir bellek almayın. Voltajı 1.5 olan bellekler de var. Onlardan almayın, uyumsuz olur.
Cihazın içinde bellek takmak için iki tane mi slot var bir tane mi? Toplam desteği 8 GB ise 4+8 taktığınızda çalışmaz. Bu konuda teknik servise danışabilirsiniz.
Pc'nin üreticisi olan Casper iki adet ram slotu koymuş fakat birinin önünde pc'nin fanından işlemciye kadar giden metal geçiyor. Yani 8 GB alıp içindeki 4 GB rami satacağım.
Ram girişlerine baktım da Dolu RAM slotundaki pinler slota benzeyen diğer yerde yok ve metal dışındaki bazı şeyler de önünü kapatıyor.
Ayrıca AIDA64'te max 16 GB RAM gösteriyor.
Ve 2. slotun boş olup olmadığını da göstermiyor. Tek slotlu bir anakart gibi.
Merhabalar,
Benim Asus V220IC All-İn-One bilgisayarımın RAM belleğini yükseltmek istiyorum. Anakartın desteği ise 32 GB. Şuan üzerinde 2 slot var ve 1 tanesinde 4 GB RAM takılı. Buna ilaveten 16 GB ram daha takarak Toplam 20 GB yapmayı düşünüyorum. Bu şekilde 4+16 GB ram ile uygun olur mu? RAM ile ilgili görseller aşağıdaki gibidir.
Almak istediğim ram aşağıdaki linktedir. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.