Allah'ın inanmayanları sonsuza kadar cehennemde yakması

Öncelikle Müslüman değilsen ama iyi insansan cennete gidebilirsin, Allah'a bağlı diyenler neye göre dedi bilmiyorum, kendi bildiğime dayanarak sen dünyayı da kurtarsan imanın yoksa cennete gidemezsin.
Evet benim de anlatmak istediğim bu. İman yoksa cennete almıyor hiç bir şekilde. Ebedi cehennem. Bu adamı sonsuza kadar yakıp ne yapacaksın?
Kesinlikle bu imtihan olayına çok katılıyorum. 8 milyarın hepsi de aynı sınavda. Sınavda birisi babasından aldığı kaliteli kitaplarla hazırlanıyor, diğeri ise fakir olduğu için bu kitapları alamıyor dolayısıyla çalışamıyor. Zengin 100 alıyor fakir adam 0 alıyor ve sonucunda, "Fakir çalışmadığı için kaldı" deniyor. Cinsel istismara uğrayan kız neden böyle bir imtihana maruz kalıyor? Diğer adam o kız gibi travmatik ve korkutucu olay yaşamayacaksa burada adalet nerede?

Yüzeysel olarak baktığında imtihanlar bile eşit değil. Kimisi çin işkencesi görüyor, kimisi de bodrumda, çeşmede portakal suyu yudumluyor sahil kenarında. Bunun ilki sabretmek zorunda, ikincisi ise şükretmek zorunda. Sabır daha zor fakat günün sonunda ikisinin gideceği yer de aynı, cennet veya cehennem. Mantık yok bu imtihan işlerinde.

İnanç işinde mantık kıyas vb pek aranmaz yorumları okuduğumda herkes olmasını istediği şekilde olacağına dair çıkarımlarda bulunmuş. Dönemin şartlarını düşünerek objektif çıkarımda bulunursak kafirlerin cennete giremeyeceğini söylüyorsun ki senden olmayanlar sunduğun fırsatlar yararlanamasın hatta ebedi eziyet işkence vaat ediyorsun ki senden olmamanın bedeli ağır olsun. Dinin yayılmacı politikasında etkinliğini arttıran varsayımlar ama üzerine çok içli dışlı düşünülmemiş. Zengin bir Müslüman hem bu dünyada hem öteki dünyada cenneti yaşar (kafir olmadığı sürece cehennemi hak edecek eylemlerde bulunsa dahi cezası bittiğinde cennete gider) arapların bize bakış açısını düşünün onların dinini kültürünü taşıyoruz, onlar bizi kendilerinden her zaman aşağı görür. (kavm-i necip diye şımartılmanın kalıtsal sorunları)
Özetle demem o ki dogmaları sorgulamakla vakit kaybetmeyin, inanın geçin; saygı gösterin. Hayatın sırrı basitlikte gizli. Saygılar.

Technopat halkı gittikçe uyanmaya başladı çok fazla din konusu var
Sonsuz kavramını anlayamayan insanlar bunu normal sanar ama bir açıklaması yok. Dünyadaki hiçbir suç sonsuz cezaya eşdeğer değildir çünkü olamaz. Tabi vicdana göre gerçekten berbat şeyler yapan insanlara sonsuza kadar yansın demek kolay ama mantığa göre dünyevi hiçbir kötülük sonsuz kötülükte olamaz. Sırf tanrıya inanmadığı için masum bir insanı sonsuza kadar cehenneme atmak sonsuz kötülük olabilir ama

Anlamadım.

Allah'ın büyük kötülük yapacağını söylüyor böyle olursa.

Aslında sonsuzluk kavramı çok basit bir şey. Sonu yok. Ne kadar geçerse geçsin otomatik başa dönüyor gibi düşünebiliriz. Bu kavramı bile anlamayan insanın uyanmaması çok normal. Dediğiniz gibi gerekirse 8 milyar insanın hepsini de öldürse sonsuza kadar yanmayı hak etmiyor. Hele 8 milyar insanı öldüren adam sonsuza kadar yanıyorsa sırf inanmıyor diye 8 milyarı öldüren insanla aynı süreye sahip bir ceza alması çok adaletsiz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu tür sorulara bu reelsı atıp geçiyorum.

Konuşma güzel ama çok alakasız. Sanane diye bir şey yok. Kendisi ilahiyatçıymış zaten. Cevap veremeyince böyle kaçıp başka konulara getiriyorlar. Burada olay Hristiyan değil tüm insanlar.

Konuşma güzel ama çok alakasız. Sana ne diye bir şey yok. Kendisi ilahiyatçıymış zaten. Cevap veremeyince böyle kaçıp başka konulara getiriyorlar. Burada olay Hristiyan değil tüm insanlar.

Mehmet okuyan hocamız çok güzel açıklamış bu videoda.
@TeamOFMind hocam bu konuya yatay geçiş yapıyorum sanırım

Mehmet okuyan hocamız çok güzel açıklamış bu videoda.
@TeamOFMind hocam bu konuya yatay geçiş yapıyorum sanırım
Ben burada bir cevap bulamadım açıkçası. Doğduğun yer kaderindir felsefesi yapmış. Sanane diye bir cevap yok, eğer ahiretteki hayatımı etkileyecek bir şey varsa benim bilmem gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…