Allah'ın insanları yaratma sebebi cehenneme atmak mı?

Osmanlı'nın devamiysak nerde halife, padişah gösterir misin bana? Nerede hamamda cariyeleri götüren padişahlar ben göremiyorum, aa yokmuş. Atatürk döneminde baş örtü yasağı uygulanmadı zaten, o dönem ağır değildi kılık kıyafet yasasi. Darbe sonrası uygulanmaya başlandi. Sen şimdi camiler ahir yapıldı kuranlar toplatildi falan da diyorsundur, Ahsen TV mi izliyorsun anlamıyorum ki.

Hamamda cariyeleri götüren padişahlar.

Fatih Sultan Mehmet'in filan şunu yaptığını kanıtlar mısın?

Ülkenin kurucusu bile dinle bağlı bir ülke kurma niyetiyle kuruyor sen ne anlatıyorsun?

Son padişahlar yozlaşmıştı ama altın döneminde böyle şeyler yoktu.

Herkesin sorumluluğu da gücü oranında olur bir okuldaki müdürle hademenin sorumluluğu aynı mı? Sana zenginlik verdiyse, bilgi verdiyse, güç verdiyse, sağlık verdiyse, uzun ömür verdiyse tek tek bunların hesabını soracak. Hesabını veremezsen cehenneme. Fakir, cahil, zayıf, hasta, kısa ömürlü yaşattıysa seni hesabın da çok kolay olacak çünkü sorumluluğun az. Sorumluluğu fazla olduğu halde elindeki imkanları zengin kötü işlere değil de iyi işlere harcadıysa fakir de azıcık parasını kumara içkiye azıcık bilgisini böbürlenmeye, azıcık sağlığını ona buna sataşmaya harcadıysa, kısacık ömrünü cinayetlerle doldurduysa cehenneme gidecek tabii ki.

FSM'nin yaptigini iddia etmedim değil mi, yine çarpıtma işi klasik. Şu kesin ki oldukça fazla padişah var, ickisini içen, ülke borctayken saraya koltuk takımı alan, cariyeyle fingirdesen, bunlar ovdugunuz islami savunan padişahlar bu arada da neyse girmek istemiyorum Osmanlı'ya.

Atatürk'ün niyeti ne zaman dindar bir Türkiye kurmak olmuş? Sence o dönemde düşüncelerini bir anda söylese kaçını uygulayabilirdi? Dönem ne gerektirdiyse onu yapmıştır bu kadar basit.

Osmanlı'nın askerini kullandık çünkü başka ordu yoktu. Ama o asker artık padişahın değil milletin emrindeydi. Biz yıkılmış bir imparatorluktan bağımsız bir cumhuriyet kurduk.

Madem milletin emrindeydi neden milletin büyük çoğunluğu Müslüman olmasına rağmen şeriat gelmedide Fransız kanunları geldi?

Sonuç olarak amaçları cennete gitmek, sevap kazanmak değil mi? Zengin olan bu dünyada da cenneti yasayacak öbür dünyada da. Fakir için öyle değil durum. Sorumlulukları farklı diye fakire sevap buff gelmiyor, zengin her türlü daha kolay sevap kazanacak.

Atatürk'ün niyeti ne zaman dindar bir Türkiye kurmak olmuş? Sence o dönemde düşüncelerini bir anda söylese kaçını uygulayabilirdi? Dönem ne gerektirdiyse onu yapmıştır bu kadar basit.

Atatürk değil Osman gazi.

Atatürk gerçek fikirlerini söyleseydi kimse tarafından destek görmezdi ezanı Türkçe yapan adam meclisi dualarla açıyor bir yerden tanıdık geldi de neyse.

Cevap vermek dahi istemiyorum artık, kelimeyi kalinlastirirsam belki daha anlamlı olur sizin için.

İslam bilimi destekleyen bir şeydir hocam çok yanlış anlamışsınız.

ya bu konuyu kaç kere yazdık Allah senin elinden gelene bakıyor kardeşim gelene ya.

Madem milletin emrindeydi neden milletin büyük çoğunluğu Müslüman olmasına rağmen şeriat gelmedide Fransız kanunları geldi?

Batıcılık bana göre en saçma şey niye onların şeyini alıyoruz ki hocam bize karşıt olan ülkenin bildiğin bizi esir tutmuşlar kılıç altına almışlarda onlara özenip kıyafetini alfabesini falan fistan almışız.

Atatürk değil Osman gazi.

Atatürk gerçek fikirlerini söyleseydi kimse tarafından destek görmezdi ezanı Türkçe yapan adam meclisi dualarla açıyor bir yerden tanıdık geldi de neyse.
Ezan keşke Türkçe kalsaydı da anlasaydiniz. Adam anlayın diye meal yaptırdı, Türkçe yaptı her şeyi, yok yine anlamadınız. İyiliginize olacak bir hareket bu, kotulugunuze değil.

Galip geldikde niye onlarınkini aldık niye hocam galip biz değilmiyiz niye onların şeylerini alıyoruz ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…