Allah'ın insanları yaratma sebebi cehenneme atmak mı?

Objektif düzgün bir dil ile tartışın cevap vereyim. Kurana inanmıyorsunuz o yüzden düzgün tartışamıyorsunuz. İnanmama konusu Allah katında bilmediğimizden çok daha büyük bir konu. Allah'ın dediği bir şeyi bana sorgulatamazsın. Aynı düşünen varlıklar değiliz çünkü.

Objektif bir dil ile size şu an soru soruyorum ki konuyu bir yere bağlıyacağım izin verirsen eğer.

Çocuğun olursa onun pedofilli olmasını mı tercih ederdin ateist olmasını mı? Yani bu iki seçenekten hangisi daha kötü?

Nasıl ne ilgisi var o yaratıyor ya hani? İki insan var biri doğuştan zengin hayatı harika birinin hayatı berbat ama ikisi de aynı derecede müslüman diyelim. Öteki dünyada biri fakir diye onu cennette daha üste koyarsan zengine haksızlık olur. Ama öte yandan ahirette aynı yerde bile olsalar biri dünya hayatını berbat yaşarken biri krallar gibi yaşamış olacak. Eşit falan değil yani. Hepsini geçtim verilen akılla yanlış sonuca vardın diye cehennemlik olman kadar saçma birşey olamaz kimse kusura bakmasın.

Öyle dışarıdan bakmak ile çok bir şeye varılmıyor. Belki o berbat olan zenginden 20 kat mutludur. Belki zengin olan fakir olsa dinden çıkacak ya da tam tersi. Ve zenginliğinde fakirliğinde ayrı mükafatları var. Ve bu mantıkla eski çağ ne olacak, adamlar din ne onu bile bilmez. O eşitliği ölünce görürsün işte anca. Ve cennete giren birinin bile, ben haksızlık yaşadım ya diyeceğini düşünmüyorum. Birisi öyle olmuştur birisi böyle, sonuç olarak ikisi de süper kahraman gibi bir şey. Ulan süper kahraman olmuşum hala onu mu takacağım. Ben haksızlık görmüyorum, inanmayan birinin haksızlık demesini de yadırgamıyorum.

Birşeye kendinizi inandırdığınız zaman onu objektif yargılamanız imkansıza yakın zaten çok normal. Ama dallanıp budaklandırmaya gerek yok dediğim şey gayet aşikar. İki kişi 2 dünyayı da eşit yaşamıyor ama aynı ödülü alabiliyorsa bu iş mantıksız kalıyor. Belkilerle bu işi biryere bağlayamayız o zenginden mutludur mutsuzdur bunun önemi yok neticede adil mi değil o adamla tamamen aynı sevapları yaptıysam aynı ödülü alacaksam dünya hayatında niye o daha iyi yaşadı diye sorar insan.

İşte aynı ödülü mü alacak altını mı alacak üstünü mü alacak, bunları bilmiyoruz. Hükmünü bilmediğimiz bir şey hakkında yorum yapamayız.

İşte aynı ödülü mü alacak altını mı alacak üstünü mü alacak, bunları bilmiyoruz. Hükmünü bilmediğimiz bir şey hakkında yorum yapamayız.

Hocam soruma cevap verir misiniz artık rica etsem. Yukarıda yazdım cevabınızı merak ediyorum.

Bu dünya sanki iyi bir yermiş gibi (şanslı azınlık hariç) bir de cehennem yaratmış çoğunluğu atmak için. Ağam sağlam eğlenir bizimle.

Hocam soruma cevap verir misiniz artık rica etsem. Yukarıda yazdım cevabınızı merak ediyorum.

Ya dostum sorduğun soru saçma ben anlatamıyor muyum, herkesin dini kendine. Birinin ateist olmasının bana etkisi veya bir olayı yok. Allah yaratmış ki onun ile o kul arasında.

Bu dünya sanki iyi bir yermiş gibi (şanslı azınlık hariç) bir de cehennem yaratmış çoğunluğu atmak için. Ağam sağlam eğlenir bizimle.

Sen kendine bakacaksın, bu ayeti düşünmene gerek yok.

Konuyu silin o zaman. Konuya yorum yapıyoruz ya hani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…