Alman üretimi nutella nereden bulunur?

Böyle bir yerde buldum. Site hakkında bilgim yok.

Böyle bir yerde buldum. Site hakkında bilgim yok.
Bu da tükenmiş.

Tadını tarif etmem gerekirse Türkiye'dekiyle aynı sadece birazcık fındık aroması fazla olabilir.
Tarif ettiğin için teşekkür ederim. Biraz araştırma sonucu Almanya menşei Nutella satan bir satıcı bulabildim. Değerlendirmeler de bunu doğrulamış. Deneyenlerden bir kesim aralarında aşırı fark var derken bir kesim de ikisi de neredeyse aynı diyor. Bizdekinde şeker miktarı fazlayken Alman menşeide fındık ve yağ oranı daha fazlaymış ve kakao daha yoğun hissediliyormuş. Kişinin damak tadına göre değişken bir durum sanırım.

Bugün sipariş verdim, elime ulaştığında Türkiye menşei Nutella ile yan yana koyup kıyaslama yapacağım. Konuyu görüpte başka satın almak isteyen birileri olursa diye sipariş verdiğim yerin bağlantısını aşağıya bıraktım. Reklam sayılacaksa bağlantıyı silebilirim.

Tarif ettiğin için teşekkür ederim. Biraz araştırma sonucu Almanya menşei Nutella satan bir satıcı bulabildim. Değerlendirmeler de bunu doğrulamış. Deneyenlerden bir kesim aralarında aşırı fark var derken bir kesim de ikisi de neredeyse aynı diyor. Bizdekinde şeker miktarı fazlayken Alman menşeide fındık ve yağ oranı daha fazlaymış ve kakao daha yoğun hissediliyormuş. Kişinin damak tadına göre değişken bir durum sanırım.

Bugün sipariş verdim, elime ulaştığında Türkiye menşei Nutella ile yan yana koyup kıyaslama yapacağım. Konuyu görüpte başka satın almak isteyen birileri olursa diye sipariş verdiğim yerin bağlantısını aşağıya bıraktım. Reklam sayılacaksa bağlantıyı silebilirim.

Buyurun. Değerlerine bakabilirsiniz.

image0 (1).jpeg image1.jpeg

Paylaştığınız için teşekkür ederim. Araştırdığım kadarıyla bu veriler Türkiye üretimiyle aynı görünüyor fakat okuduğum bir kaynakta Alman ve Türk üretimi Nutellalarda kullanılan fındık kalitelerinin farklı olduğu yazıyordu. Ferrero Nutella'da kullandığı fındıkları ülkemizden ihraç ediyor. Trabzon - Ordu taraflarında üretilen 1. sınıf kalitedeki fındıklar yurtdışına gidiyor. Bize daha alt kalitedeki fındıklar kalıyor. Aflatoksin mevzusundan dolayı sınırdan dönen kuruyemişler de cabası. Şahsen denediğimde pek fark hissedeceğimi zannetmiyorum ama merak işte, denemezsem aklımdan çıkmayacak. Almancı akrabamız olmadığı için başka seçenek yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı