Alman vatandaşı olan baba üzerinden vize alınabilir mi?

oktyjr

Centipat
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar benim babam(sözde)hukuki olarak doğma büyüme alman vatandaşı ama ben bu adamı hayatımda hiç görmedim. Annem zamanında Almanya'ya yengesinin yanına yaşamaya gitmiş TAA 1990 95'li yıllarda orada 1.5 yıl falan yaşamış, 2. senesini yaşaması için orada birisiyle para karşılığında mantık evliliği yapıyor ve hukuki olarak o adamla evli gözüküyor ve hiçbir ilişkileri bile olmuyor, sonra bir gün annem Türkiye'ye dedemin yanına ziyarete geliyor bir daha da dedem onu göndermiyor Almanya'ya ve orada evlendiği adamla boşanamıyor ve burada kalıyor.
Aradan zaman geçiyor öz babamla tanışıyorlar ve imam nikahı ile evleniyorlar, sonra ben dünyaya geliyorum, öz babam beni hukuki olarak annemle evli olmadıkları için üzerine alamıyor soyadı vs. sonra annem kendi üzerine alıyor, annemin soyadı o alman adamın soyadından geliyor ve kimlikte benim babam mantık evliliği yaptığı alman kişinin soyisimi oluyor yani babam olarak gözüküyor kimlikte.
Ben bunu kullanarak bir vize, pasaport vs. çıkarabilir miyim? Veyahut alman vatandaşlığı alabilir miyim?
Teşekkür ederim.

Dediklerini pek anlamadım büyük ihtimalle de olur fakat aile birleşimi için 18 yaşının altında olman gerekiyor. Evde kaç kişinin yaşadığına göre uygun bir ev ve yeterli maaş gerekiyor. Şartlar karşılanıyorsa işlemlere başla vize işlemleri birkaç ay sürecek. İşlemler bittikten sonra ailenle birlikte Almanya'ya gidebilirsin. Bu şekilde vatandaşlık alamazsın fakat oturum alabilirsin sonrasında Almanya'da yaşayabilirsin.

Dediklerini pek anlamadım büyük ihtimalle de olur fakat aile birleşimi için 18 yaşının altında olman gerekiyor. Evde kaç kişinin yaşadığına göre uygun bir ev ve yeterli maaş gerekiyor. Şartlar karşılanıyorsa işlemlere başla vize işlemleri birkaç ay sürecek. İşlemler bittikten sonra ailenle birlikte Almanya'ya gidebilirsin. Bu şekilde vatandaşlık alamazsın fakat oturum alabilirsin sonrasında Almanya'da yaşayabilirsin.

Hocam benim baba kimlikte alman vatandaşı ama benim onunla hiçbir bağlantım yok kan bağı, DNA vs. ve sadece kendim gitmek istiyorum.

Şimdi annem orada evleniyor bu adamla oturum alabilmek için ama para karşılığında evleniyor, hiçbir bağlantıları yok ilişkileri yok.

İstanbul'a ziyarete geliyor, dedem anne mi bir daha gidemezsin deyip Almanya'ya gitmesini engelliyor ve o adamla boşanmadan Türkiye'de kalıyor, o adamla hiçbir bağlantı vesaire yook.

Gerçek babamla burada bir Türk ile evleniyor ama imam nikahı yapıyorlar o almanla boşanamdığı için ve babam beni resmiyetine alamıyor olay bu.

Şimdi annem orada evleniyor bu adamla oturum alabilmek için ama para karşılığında evleniyor, hiçbir bağlantıları yok ilişkileri yok.

İstanbul'a ziyarete geliyor, dedem anne mi bir daha gidemezsin deyip Almanya'ya gitmesini engelliyor ve o adamla boşanmadan Türkiye'de kalıyor, o adamla hiçbir bağlantı vesaire yook.

Gerçek babamla burada bir Türk ile evleniyor ama imam nikahı yapıyorlar o almanla boşanamdığı için ve babam beni resmiyetine alamıyor olay bu.
Onun üzerinden oturum alabilirsin. Yukarda yazdığım birkaç şart var onları karşılıyorsa işlemlere başla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı