Almanca klavye mi İngilizce (us) klavye mi?

hyg

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yurt dışından klavye alacağım tuş dizilim seçeneklerim bunlar. Soru işareti, eşitlik işareti gibi şekillerin Türkçe klavye ile aynı olması ve "ü", "ö" harflerinin bulunması nedeniyle Almanca klavyeye daha yakınım, sizce artıları ve eksileri neler olur?
Örnek bir karşılaştırmayı da ekliyorum:

Z harfinin yeri farklı, ayrıca klavyeyi Türkçe Q yaparsanız klavye yine Türkçe harf kullanabilir. (Biliyor olabilirsiniz ama yazayım dedim.)

Z harfinin yeri farklı, ayrıca klavyeyi Türkçe Q yaparsanız klavye yine Türkçe harf kullanabilir. (Biliyor olabilirsiniz ama yazayım dedim.)
Bazı tuşların görüntü olarak olmaması sıkıntı olmaz mı?

Bazı tuşların görüntü olarak olmaması sıkıntı olmaz mı?
Keycaps alırsınız değiştirirsiniz ya da klavyeyi ezber biliyorsanız zaten Türkçe Q olarak çalışacak.

Keycaps alırsınız değiştirirsiniz ya da klavyeyi ezber biliyorsanız zaten Türkçe Q olarak çalışacak.
Yıldız, tırnak işaretleri gibi kombinasyonları ezbere bilmiyorum bakmam gerekecek. Almayı düşündüğüm klavyenin fiyatı açıkçası bayağı tuzlu, yerine alacağım keycaps orijinalinin yerini tutabilir mi?

Ayrıca şimdi fark ettim ki Almanca olanda Enter tuşu büyükmüş, alışık olduğum da bu zaten. Sanırım onu alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…