Yazılı, sözlü, bol bol çalışıp yaşayarak öğrenebilirsin bir dili. Her şeyin başı çalışıp, çabalamaktan geçer, çalışmadan bir yere gelinmez. Çalışmanın karşılığını her türlü alacağından şüphen olmasın. Almanca ile İngilizce aynı dil ailesinden geliyor, İngilizce bilen biri için Almanca öğrenmek daha kolay olacaktır. İngilizcen yoksa, önce bunu geliştirmeni öneririm.
Okulundaki hocalar sana, senin kendi çabalayacağın kadar bir şey katamaz/öğretemez.
Günde 8,9 saat Fransızca çalışıp, yaşayıp sözlü olarak diğer insanlar ile iletişime girerek 6 ay içerisinde C1 seviyeye gelmiştim. Benim avantajım, yaşayarak öğrenmek olmuştu. Arkadaşlarım ile de pratik yapıyordum, iletişim dili olarak da İngilizcenin ekmeğini buradan yedim, Fransızcayı öğrenmemde çok büyük katkısı var.
Unutma, kimse onlar gibi konuşmanı beklemiyor, aksan kendini her türlü belli eder.
Kelime haznen ve okumanı geliştirmek için; bir not kağıdı alıp, evde sürekli bakındığın yerlere, odana yapıştırıp kelimeleri ve Türkçelerini, okunuşları dahil yaz. Bir yerden sonra Almanca rüya görmeye başlarsın zaten
Son olarak; kitaplar ve Youtube videoları ile geliştirebilirsin. Sevdiğim bir hoca,
Ferhat Yıldız'ın kitabını alıp öğrenebilirsin, veya
Youtube kanalındaki videolardan öğrenebilirsin. Kendisi 9 dil bilen, sadece kitabıyla dili sıfırdan A1'den başlayıp, diğerlerine doğru öğretebilecek bir hoca. Fransızca kitabı işime yarıyordu.