Almanca nasıl öğrenilir?

Yer
Düsseldorf
Üniversite için Almanya'ya gideceğim fakat B2 yeterlilik seviyesi istiyorlar. Daha önce bu denli dil öğrenmeye çabalamadım nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Kursa gideceğim fakat sizin de "kursun yanında bunları da yap daha iyi gelişirsin" dediğiniz bir şeyler varsa çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:

İmkanın varsa anadili Almanca olan Alman insanlarla konuş Almanca bilenlerle değil en hızlı bu şekilde gelişirsin.

Kanka bol bol Almanca şarkılar dinle Ramnstein vs. Şarkı sözlerini anlamaya çalış sonra bakarak kontrol et. Bu konuşmana yardımcı olur. Gramerde der die das gibi şeyleri mecbur ezberleyeceksin.

İmkanın varsa anadili Almanca olan Alman insanlarla konuş Almanca bilenlerle değil en hızlı bu şekilde gelişirsin.

Almanca bilmeden anadili Almanca olan, Alman insanlarla nasıl sohbet edilecek peki?

Almanca bilmeden anadili Almanca olan, alman insanlarla nasıl sohbet edilecek peki?

0 Almanca bildiğini söylediğini görmedım herhalde sohbet edecek yenı kelımeler öğrenecek kadar bılıyordur bılmıyorsa bu sevıyeye gelene kadar bekleyebılır.

0 Almanca bildiğini söylediğini görmedım herhalde sohbet edecek yenı kelımeler öğrenecek kadar bılıyordur bılmıyorsa bu sevıyeye gelene kadar bekleyebılır.
Yok hocam belirmeyi unuttum fakat sıfıra yakın neredeyse. 4 yıl önce lisede A2 seviyesine kadar öğrenmiştim fakat o günden bugüne hiç bakmadım. Ufak çalışmayla hatırlayabileceğimi umuyorum.

Almanca zor bir dil, sohbet etmesi de İngilizce kadar kolay değil. Sohbet edecek kadar Almanca bilen birisi, burada bu tarz bir konu açmaz zaten. Yorumladığım kadarıyla Almanca bilgisi 0 konu sahibinin.

Şahsi önerim paralı, sağlam bir kurs olur. Zira Almanca için YouTube'daki ücretsiz içerikler de iyi değil pek. Doğru öğretmeyenler bile var.

DW'nin hazırladığı "Nicos Weg" adlı kısa film serisini izleyerek başlayabilirsiniz. Almanca öğrenmek için gayet faydalı ve güzel bir film serisi. A1, A2 ve B1 olmak üzere üç seviye için üç bölüm var. Hem size lisedeki bilgilerinizi de hatırlatır:
Almanca ya da Türkçe alt yazıları açabilirsiniz.

A1:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
A2:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
B1:

Evet kendide belirtti dediğin gibi saglam bir kurs lazim ondan sonra halledebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…