Gramer-kitap odakli bir kurs mu yapmak istiyorsunuz kendi basiniza klasik yontemlerden yani, yoksa gamification tarzindaki uygulamalar ile mi? Bir de speaking icin ne yapmak istiyorsunuz?
Ben Almanya'da yasiyorum 2 yıldır, buradaki kurslarin tumu TR'deki kurslar gibi Hueber'in kitabini alip gidiyorsunuz, unite unite gramerli sekilde derslere girip cikip odev yapiyorsunuz.
Speaking icin maalesef İngilizce gibi ücretsiz kendime konusma partneri bulayim diyorsaniz Almanca icin fazlaca zor, ucretli secenekler de cok aşırı degil. Duolingo gibi uygulamalari ogrendiginiz konularin ardindan tekrar amacli bos zaman degerlendirme aktivitesi olarak yan aktivite olarak yapmanizi oneririm.
Daha bir suru kaynak ve onerim, yaptiklarim vs var. Esim de 2 sene icinde 0'dan C1 oldu burada (akademik sertifikasi ile yani). Ben daha o seviyelerde degilim ancak dogru/yanlis faydali/faydasiz degerlendirmesi yapabilecek kadar tecrube edindim. TR'de ogrenmek ile benim ogrenme tarzim ayni, geldiginizde burada ogrenmek ile esimin yaptigi farkli bir zaman-emek istiyor.