Almanca öğrenmek için günde kaç saat çalışılmalı?

manifolt

Femtopat
Daha fazla  
İyi sosyaller öncelikle hobi amaçlı Almanca öğrenmek istiyorum çok zor bir dil olduğunu söylüyorlar ama kafaya taktım gibi. Günde 3 saatlik bir çalışma beni 1.5- 2 yılda güzel nokta getirir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi Sosyaller öncelikle hobi amaçlı Almanca öğrenmek istiyorum çok zor bir dil olduğunu söylüyorlar ama kafaya taktım gibi. Günde 3 saatlik bir çalışma beni 1.5- 2 yılda güzel nokta getirir mi?

Temel seviyeyi bu çalışmayla rahat geçersin. Ama akıcı konuşmak vs. için dili hayatına sokman gerek. Yani sürekli bu dili kullanman gerek. İşletim sistemini, telefonunu, film izlerken dublajını hep öğrenmek istediğin dil yap. Ve en önemlisi ana dili Almanca olan arkadaşlar edin ve bol bol sohbet et.

Söylenenden daha zor bir dil emin olabilirsiniz, ben günde 7-8 saat çalışarak 0'dan 9 ayda B2 seviyesine gelip telc sınavını kazanarak sertifikamı aldım, ama asla kendimi gerçek bir B2 olarak hissetmiyorum ki sizde hissetmeyeceksiniz, günde 3 saat çalışma ile 1.5 yılda daha iyi yerlerede gelebilirsiniz, bol bol metin çevirileri yapın, dinleme çalışın, konuşma yapın, yazılar yazın dilde 4 beceri önemli ve hepsinin üzerine gitmeniz gerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı