Almanca öğrenmeye nasıl başlanır?

Ali_Bey378

Centipat
Daha fazla  
Almanca öğrenmem lazım ama ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Film dizi izlemeli miyim? İzlemeliysem ne izlemeliyim? Önce gramere mı çalışmalıyım, önce gramere çalışmam gerekiyorsa nereden çalışmalıyım gibi sorular var aklımda ve çözümünü bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler

Mesela neler tavsiye edersiniz hocam, okul zamanları maalesef ki dil öğrenmeye çok zaman ayiramiyorum ama yaz tatilinde ilerletmek istiyorum.
Türkçe hiç bir şey izlemeyeceksin, konuşmayacaksın. Gerekirse arkadaşlarınla da görüşme. Dili yerinde öğrenemiyorsan en sağlıklısı bu. Fransa'da fransızca öğrenirken 0 fransızca bildiğimiz halde derslere fransızca olarak başlamıştık direk. Hiç bir çeviri vs olmadan. Yeni doğmuş bebek gibi yetiştirip öğretiyorlar. Almanca öğrenirken türkçe sözlük yerine almanca sözlük kullan hatta.

Anladım hocam çok teşekkürler fakat en başta çok zor hatta imkansız değil mi dili sıfır bilerek bir şey izlemek vs.

Anladım hocam çok teşekkürler fakat en başta çok zor hatta imkansız değil mi dili sıfır bilerek bir şey izlemek vs.

Yani ben en etkili yöntemi anlattım gerisi sana kalmış. ChatGPT ile de çalışabilirsin bu arada çok iyi dil çalışma konusunda. En önemli unsur kulağının dolması. Anlamasan bile Almanca dizi film ya da yayınlar izle ve altyazısız izle. Kelimeleri duy beyninde kalsın bir gün anlamını öğrendiğinde AA evet ben bunu duymuştum diyorsun ve unutulmuyor bir daha.

Anladım hocam çok teşekkürler dediğiniz yöntemi uygulayacağım fakat bir sorum daha var, kelimelerin anlamını ne zaman öğreneceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…