Almanca Öğretmenliği doğru seçim mi?

osmanlargen

Centipat
Daha fazla  
Bu yıl YDT'de 60 bin sıralama yaptım. Araştırma yaptığımda Hacettepe Almanca öğretmenliğine kolaylıkla yetiyor fakat Almanca Öğretmenliği okumanın mantıklı olup olmadığı konusunda kararsız kaldım, işsiz kalacağımı düşünüyorum. Bu yüzden Konya Selçuk Üniversitesi Fransız ya da Rus Dili ve Edebiyatı okumayı düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nedir?

Bölümler hakkında bir fikrim yok ama sıralamaya gelecek olursak mezuna bırakabilirsin bence. Arkadaşım sınava çalışmadan girdi 50 bin yaptı ydt'de. Çalışırsanız minimum 15-20 bin bandına çok kolay gelirsiniz.

Hocam Bence İngilizceyi seçmeniz önerimdir ama sizde biliyorsunuzki devlete atanmak en önemlisi özel sektörde açıkçası bu bölümlerden iş bulmak zor bulsanız bile fazla maaş alabileceginizi sanmıyorum

Ders çalışmayı hiç sevmem. Bunin için motivasyonum da yok çünkü aşırı iyi denebilecek bir dil bölümü yok.

Hocam dil işi kocaman bir girdap. İyisi kötüsü hep birbirine karışmış. Lisedeki ingilizce hocam, kıbrısta devlet kademesinde bir görüşme için tercümanlık yapmaya gitmişti. (dershane hocası)
Bunun yanında üç kuruşa çalışan arkadaşlarım da var. Almanca öğretmenliğinde devlet olmazsa, çok iyi bir network lazım ki iyi iş bulasın. Kolejler zaten 30-35k dan fazla vermiyor(istisnalar hariç) Mezunlar genelde lufthansa vb şirketlerin müşteri hizmetlerinde çalışıp daha fazla ücret alıyor. İşiniz maalesef hiç kolay değil almanca için söylüyorum. Diğerleri hakkında pek bir fikrim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…