TeCDeT Hectopat Katılım 28 Nisan 2020 Mesajlar 137 Çözümler 1 Yer Warsaw 4 Temmuz 2022 #1 Merhaba. Almanca alıştırma kitabımda Gern'in garip bir kullanımına denk geldim ve bir türlü anlam veremedim. Ich habedir großmutter gern. Den großvater habe ich gern. İkisinde de tam olarak ne denmek istiyor? Son düzenleyen: Moderatör: 4 Temmuz 2022
Merhaba. Almanca alıştırma kitabımda Gern'in garip bir kullanımına denk geldim ve bir türlü anlam veremedim. Ich habedir großmutter gern. Den großvater habe ich gern. İkisinde de tam olarak ne denmek istiyor?
Mor Fasulye Kilopat Katılım 10 Aralık 2018 Mesajlar 907 Çözümler 1 Yer Ankara 7 Temmuz 2022 #2 TeCDeT dedi: Ich habedir großmutter gern. Genişletmek için tıkla... Büyükanneni severim. TeCDeT dedi: Den großvater habe ich gern. Genişletmek için tıkla... Büyükbabayı severim. Galiba böyle.
TeCDeT dedi: Ich habedir großmutter gern. Genişletmek için tıkla... Büyükanneni severim. TeCDeT dedi: Den großvater habe ich gern. Genişletmek için tıkla... Büyükbabayı severim. Galiba böyle.
Ajan_47 Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 2 Eylül 2020 Mesajlar 2.489 Çözümler 23 Daha fazla Cinsiyet Diğer 7 Temmuz 2022 #3 TeCDeT dedi: Merhaba. Almanca alıştırma kitabımda Gern'in garip bir kullanımına denk geldim ve bir türlü anlam veremedim. Ich habedir großmutter gern. Den großvater habe ich gern. İkisinde de tam olarak ne denmek istiyor Genişletmek için tıkla... Fiilimiz "gern haben" anlamı sevmek. Kullanımı basit. Sadece "haben"i şahıslara göre çekimliyorsun. "gern"i cümlenin en sonuna atıyorsun.
TeCDeT dedi: Merhaba. Almanca alıştırma kitabımda Gern'in garip bir kullanımına denk geldim ve bir türlü anlam veremedim. Ich habedir großmutter gern. Den großvater habe ich gern. İkisinde de tam olarak ne denmek istiyor Genişletmek için tıkla... Fiilimiz "gern haben" anlamı sevmek. Kullanımı basit. Sadece "haben"i şahıslara göre çekimliyorsun. "gern"i cümlenin en sonuna atıyorsun.