Almanya erasmusa hibesiz gidilir mi?

Gdjer372

Hectopat
Almanya erasmusa hibesiz gitme hakkım var. Hibesiz olarak orada geçinebilir miyim? Aylık ortalama ne kadar masrafım olur? 15 bin TL ile gitmek yeterli olur mu?

Gitmek için bende ciddi araştırma yaptım özellikle Almanya kassel üniversitesi için. 15k ana para 6 ay için imkansız 1 ayı zorlar. Aylık 15k gelir ise 700 euro yapıyor normalde hibe olarak 600 veriliyordu Almanya için YouTube videolarında Almanya'da Erasmus yapanlar 600 euronun üzerinde aylık harcamaları olduğunu söylüyorlardı. Biraz zor geçinebilirsin gibi.

Yurt dışına çıkana kadar zaten 10-15 bin buhar oluyormuş . Orada çalışsam belki diyorum ama hem okul hem iş nasıl yürür bilmiyorum.

Yurt dışına çıkana kadar zaten 10-15 bin buhar oluyormuş . Orada çalışsam belki diyorum ama hem okul hem iş nasıl yürür bilmiyorum.

Maalesef hibeli giderken dahi aylik o paralar yetmeyebiliyor hibesiz o para çok zor. İzledigim videolarda kassel universitesinin(Almanya'da bildigim uni bu diger uniler hakkinda bilgim yok) hem yakınında kalacak yer hem de garsonluk yapacak yer mevcutmus ancak ileri seviye Almanca gerektirdigini de belirtiyorlar. Giden bir kisiyla konusma firsati bulmustum okulda genelde derslere girilmedigini sinavdan sinava okula ugradigini gündüzleri ulkeyi gezdigini aksamlari part time calistigini belirtmisti. O zaman ücret konusunda sıkıntı yasamamis ancak şu an ne olur bilinmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…