Almanya gezisi için tavsiyeler

56136

Megapat
İyi sosyaller;
Yaz ayinda 2-3 haftalik Almanya gezisi yapmayi planliyorum. Bu gezinin 1 haftasi Berlin, diğer 1 haftasi ise Dusseldorf'da ve firsatim olursa son 1 haftamı da Hollanda geçirmek istiyorum; boyle bir gezi yapmiş bir kisi varsa asağidaki merak ettim konulari cevaplarsa sevinirim;
1-) İki ülke içinde vize almam lazim mi?
2-) Yemek fiyatlari ortalama ne kadar tutar?
3-) Cebimde ne kadar para olsun?
4-) Türkiye'de bir ögrenci olarak, müzelerde ve trenlerde ögrenci indirimlerinden yararlana biliyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
1-) İki ülke içinde vize almam lazim mi?
Schengen vizesi alman yeterli.
2-) Yemek fiyatlari ortalama ne kadar tutar?
Almanya'da günde ortalama 35€ harcarsın. Hollanda'da ise 40-45€.
3-) Cebimde ne kadar para olsun?
Kaliteli gezi istiyorsan 3000-5000€ arası parayla gitmen gerekiyor ama ortalama bi gezi için 1500-2000€ yeterli. Konaklama masraflarını dahil etmedim.
4-) Türkiye'de bir ögrenci olarak, müzelerde ve trenlerde ögrenci indirimlerinden yararlana biliyor muyum?
Hayır. İndirim yok ancak gideceğin şehrin belediye kartları olabilir. Bu kartları müze indirimi veya otobüslere ücretsiz binmek için kullanabilirsin.

Berlin WelcomeCard:

Dusseldorf Card:

Schengen vizesi alman yeterli.

Almanya'da günde ortalama 35€ harcarsın. Hollanda'da ise 40-45€.

Kaliteli gezi istiyorsan 3000-5000€ arası parayla gitmen gerekiyor ama ortalama bi gezi için 1500-2000€ yeterli. Konaklama masraflarını dahil etmedim.

Hayır. İndirim yok ancak gideceğin şehrin belediye kartları olabilir. Bu kartları müze indirimi veya otobüslere ücretsiz binmek için kullanabilirsin.

Berlin WelcomeCard:

Dusseldorf Card:
Çok teşekkür ederim, çok yararlı oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı