Almanya ilticamız kabul edilir mi?

DarkAngel789

Hectopat
Arkadaşlar yaklaşık 1 hafta oldu geleli 2 ablam var ikisi de boşanmış ve 1 ablamın 2 yaşında kız çocuğu var ve annem babam var işte acaba ilticamızın kabul oranı artar mı sonuçta aile olduğumuz için daha yüksek olur diye düşünüyorum iltica açıpta kabul olanlar yazabilir mi?

Ne sebeple iltica da bulunuyorsunuz? Ailenin durumundan daha ziyade yaşamın tehlikede olması daha yüksek şans sunuyor. Göçmenlik aile durumu, iş gibi şeyleri değerlendirirken, ilticada güvenliğinizin tehdit altında olması gerekiyor. Eğer geçmişinizde etnik kökeniniz, dininiz, milliyetiniz, belli bir sosyal gruba üyeliğiniz ve politik düşünceniz gibi nedenlerle kötü muameleye, ayrımcılığa uğradıysanız ve gelecekte ülkenize döneceğiniz zaman bu nedenlerden ötürü sizin için ‘’hayati tehlike’’ söz konusu olacaksa, iltica başvurusunun onaylanması daha yüksek.

Barınma amaçlı bu ülkenin şartlarının daha iyi olması yüzünden ayrıca 2 yaşında çocuğu olan ablamın boşandığı eşine uzaklaştırma davası açmıştı ve kazanmıştı ölümle tehdit ettiği için zaten Türkiye'deki mahkemede bunların hepsinin kaydı var.

O zaman nesnel olarak yaşam riski altında sayılırsınız ihtimal artar diye düşünüyorum. Olmazsa zincirleyin kendinizi.

Barınma amaçlı bu ülkenin şartlarının daha iyi olması yüzünden
Bu iltica için yeterli değildir muhtemelen. Göçmenliğe gireceğini düşünüyorum.
ayrıca 2 yaşında çocuğu olan ablamın boşandığı eşine uzaklaştırma davası açmıştı ve kazanmıştı ölümle tehdit ettiği için
Bu ilticaya kabul edilir ancak ilticanız kabul edilir mi onu bilmiyorum.

Sadece ablanı ve bebeğini kabul ederler (ederlerse), tüm sülaleyi götüremezsiniz.

Sadece ablanı ve bebeğini kabul ederler (ederlerse), tüm sülaleyi götüremezsiniz.

Tüm sülale değil aileyiz

Bu iltica için yeterli değildir muhtemelen. Göçmenliğe gireceğini düşünüyorum.

Bu ilticaya kabul edilir ancak ilticanız kabul edilir mi onu bilmiyorum.

Dediğim gibi aile olduğumuz için bizi bir birimizden ayırmazlar diye düşünüyorum sonuçta toplamda benimle beraber 5 kişiyiz.

Tüm sülale değil aileyiz

Dediğim gibi aile olduğumuz için bizi bir birimizden ayırmazlar diye düşünüyorum sonuçta toplamda benimle beraber 5 kişiyiz.
O kadar kolay olmuyor ama o işler. Ablanın darp raporu vb olması lazım, sonra gidip bunu kanıtlsmsnız gerekiyor falan filan çok uzun ve para gerektiren bir süreç. Bana kalırsa ilticanız kabul edilmez.

İltica sürecinde, ilticaya başvuran kişinin yaşamı veya özgürlüğü tehdit altında değilse genelde kabul edilmiyor. Yani ablanın ve çocuğunun kabul edilmesi mümkün ancak sizin kalanınızı almayabilirler. Bir de ablan 18 yaşından büyük olduğu için artık bakılmaya ihtiyacı yok. Hani söz konusu 18 yaşından küçük bir birey olsa ve bu birey sebebiyle anne ve baba ilticacı olsa, kabul edilirdi anne ve babada. Çocuk tek başına duramaz sonuçta. Ama 18 yaşından büyük bir birey için, anne ve babayı veya kardeşi kabul edeceklerini düşünmüyorum. Tabii bu benim düşüncem. İlticaya başvurmaktan vazgeçmeyin.

O kadar kolay olmuyor ama o işler. Ablanın darp raporu vb olması lazım, sonra gidip bunu kanıtlsmsnız gerekiyor falan filan çok uzun ve para gerektiren bir süreç. Bana kalırsa ilticanız kabul edilmez.

Raporu var zaten ayrıca avukata bayağı bir para ödeyeceğiz yani her şey hazır zaten daha dün bizim bir arkadaşın ki kabul oldu tek kişiydi ama burada vatandaşlığı olan birinden çocuğu oldu o yüzden verdiler herhalde ve bize siz ailesiniz sizi kabul etmr oranları daha fazla olur dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…