Almanya ve Üreticiden Halka Adabi

Makaleler
23

Saka degil özellikle bir cok yol üstü tarlasinda bu sistem mevcut, evimin hemen 400 metre üstünde böyle bir tarla var, kuskonmaz, patates ve balkabagini kasa kasa koymuslar, dileyen parasini kumbaraya atip ihtiyacini alabiliyor.
Ben de yakinda resmini cekeyim tam olsun.

Üreticiden halka adabi böyle olmali!

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu gelişmiş ülkelerin insanlarına hayran olmamak elde değil arkadaş. Helsinki'de de metrolara turnikesiz giriliyormuş ancak bilet kullanmayan insan oranı %2 imiş. Bunu okuduğum zaman aynı şeyin Türkiye'de yaşanma ihtimalini düşündüm de, adamları tekrar tekrar takdir ettim. Medeni insanın hali başka.

70 yıl önce harabeydi. Şuan bizden ilerdeler. Bence herşey milletle alakalı.

Benim asıl mesleğim çiftçilik. Bu ülkenin çiftçisini soymaya 1943 başlayan bir ülke yönetimi var. Yeşil vergisinden bu güne kadar. Devlet bunu yapıyorsa bir ülkede vatandaş hayli hayli yapar. Çiftçiysen eğer mazot, tohum, gübre ve benzeri sana hesaplı satılıyor yurt dışında. Ama bizde ekim dikim zamanı gelince mazota vergi, gübreye zam ve saire. Bu konuda eleştiririm ama çok medeni ülke gördüm medeniyetsiz adetlere sahip olan.

Bence çiftçilere çok önem verilmeli mazot vb. şeyleri size özel bir fiyattan vermeleri gerekiyor halka ise normal fiyattan sunabilirler tohum olarak Yahudi tohumu değilde yerli yani kendi tohumlarımızı ekmemiz bizi ileriye götürecektir gayet verimli ve güzel topraklarımız var, çiftçiye karşı olan saygım başkasına yoktur.

Bak dostum. Yaz Google'ye yerli tohum süper der bilmem ne ama piyasada yerli tohum kalmadı. Dışarıdan yani İsrail'den alınıyor tohumlar. Çeşit çeşit otlar çıkmaya başladı tarlalarda bunları yok etmek için ilaç alıyorsun arkasında İsrail malı. Adam tohumu veriyor, içine de otu atıyor ve ilacını da yine sana satıyor. Ki yerli tohum var denene inanmayın. Ayrıca destekleme veriyoruz diye hava atıyor devlet ama verdiğinin fazlasını dolaylı ve dolaysız vergi olarak geri alıyor.

Duyduğum kadarıyla ekilen üründen tekrar tohum alamıyormuşuz bu da onlara devamlı olarak bir kazanç elde ettiriyor bence gayet mantıklı İsrail'in yaptığı ama bu kadar basit bir oyuna gelmememiz gerekiyor bir tohum bankamız olucak sanırsam o zaman işler biraz daha yoluna girer gibi gözüküyor.

Sadece ayçiçeğinden alamıyoruz. Buğday, arpa ve benzeri ürünlerden kendi çıkardığımız mahsulden 3 yıl tohum çıkarabiliyoruz. 4. yıl randımanı çok düştüğü için yapılamıyor. Yerli buğday çeşitliliğimiz vardı, oda bir kaç yıla yok olur. Yenisi hayal dünyası sadece. Devlet daha fazla vergi alsın diye araya daha fazla aracı sokup çiftçinin kazancını azalttıkça çiftçilik azalacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…